Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da “Orman Benim” farkındalık etkinliği düzenlendi

Orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak için 81 ilde ve bütün ilçelerde eş zamanlı olarak “Orman Benim” sloganı ile ormanlık alanlarda temizlik çalışması yapıldı. Erzincan’daki farkındalık etkinliği Kent ormanında gerçekleştirildi.

Orman yangınlarına karşı farkındalık

Yurt genelinde, Tarım ve Orman Bakanlığının ormanları korumak ve yangınlara karşı alınacak önemler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı “Orman Benim” kampanyası kapsamında Erzincan’da etkinlik düzenlendi.

Erzincan’da “Orman Benim” farkındalık etkinliği düzenlendi
Erzincan’da “Orman Benim” farkındalık etkinliği düzenlendi

Erzincan Kent Orman’ında düzenlenen etkinliğe Erzincan vali Yardımcısı Yusuf İzci, 3.Ordu Kurmay Başkanı Garnizon Komutanı Vekili Tuğgeneral İsmail Yayan, İl sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat şahin, Orman İşletme Müdür vekili Adem Erdal, Kurum ve daire amirleri, Orman İşletme personeli, İl Jandarma ve Emniyet personeli, STK ve vatandaşlar katıldı.

Erzincan’da “Orman Benim” farkındalık etkinliği düzenlendi

Erzincan Kent Ormanında gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili konuşan Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci konuşmasında; Tarım ve orman bakanlığımızın “Orman Benim” etkinliği kapsamında bir aradayız. Bugün 81 il genelinde ve il ve ilçelerimizde aynı anda ormanlarımızda Tarım ve Orman Bakanlığı ile valiliğimizin koordinesinde bu etkinliği yapıyoruz. Burada ki amacımız sivil toplum kuruluşlarında, kamu kuruluşlarından, öğrencilerden ve mesai arkadaşlarımızla burada bir araya gelerek yangın sezonu öncesinde ormanlarımızı hem temizlemek hem de alt budama bakımını yapmak. Tüm katılımcılarımı ile temizlik ve alt budama işlemlerini yaptık.

Orman ve yangın sezonu başladı. Bizim buradan vereceğimiz mesaj, yaz aylarında piknik yapmaya giden vatandaşlarımız oluyor. Vatandaşlarımız pikniklerini yaparken ormanlara zarar vermeden biraz daha dikkatli bir şekilde pikniklerini yapmalarını söylüyoruz. Erzincan ilimiz çok orman yangınları ile alakalı birinci derecede etkilenen illerden değil ama Ormanlarımızın daha temiz olması açısından tüm vatandaşlarımızdan bu hassasiyetlere uymalarını rica ediyoruz. Buradaki etkinliklere katılımlarından dolayı tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci’nin açıklamasının ardından farkındalık etkinliğine katılan protokol üyeleri ile katılımcılar Kent orman’ında temizlik çalışması yaptılar.

Haberler