Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’ın Coğrafi tescilli ürünü Tulum peyniri üretimi artacak

Erzincan’ın önemli tescilli ürünlerinden olan Erzincan Tulum Peyniri konusunda Erzincan Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmalar ile ilgili olarak toplantı düzenlendi.

Erzincan’ın önemli tescilli ürünlerinden

Tulum peynirinde standardı sağlama ve tescilli tulum peyniri miktarı arttırma amacıyla Erzincan Belediyesi ve Erzincan İl Özel İdaresi ile Erzincan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulan Erzincan Yöresel Ürünler A.Ş. tarafından şu ana kadar yaklaşık 2 ton tulum peyniri üretilirken yapılan toplantıda pazarlama konusunda yapılacak çalışmalar ele alındı..

Erzincan Valiliği koordinasyonunda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tarafından yürütülen bir diğer çalışma olan Tulum Peynirinin mayalama aşamasında sığır geni konusunda akademik araştırma ile ilgili olarak yaylalardan alınan numunelerin laboratuvar analizleri konusunda gelinen süreçler ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

Yapılan toplantıya Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağrı Çırak, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı M. Teoman Yerlikaya, Mali Hizmetler Şube Müdürü Fatih Kalkan, Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Ömer Faruk Sarıtaş, Erzincan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İbrahim Karakuş ve akademisyenler katıldı..

Haberler