Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’ın genç muciplerinden ÖTÜKEN İHA projesi; “destek bekliyoruz”

Genç girişimci 15 lise öğrencisinin bir araya gelerek yazılımının tamamını kendileri yaptıkları ve ismini ÖTÜKEN İHA verdikleri, yapay zekâ ile destekledikleri proje ile emniyet ve savunma sanayisine katkı vermek istediklerini belirttiler.

Genç girişimci 15 lise

Lise öğrencilerinin bir araya gelerek geliştirdikleri ve ismini ÖTÜKEN İHA verdikleri proje ile Emniyet Müdürlüğü PÖH birimlerinin yanı sıra, sınır güvenliği, devriye ekipleri ve diğer güvenlik güçlerinin operasyonel ihtiyaçlarına karşılık verecek şekilde geliştirilmesi için destek bekleyen mucip gençler konuştular.

Yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalıştıkları ÖTÜKEN İHA projesinde özellikle zorlu arazilerde, düşük görüş mesafesinde ve olumsuz hava koşullarında görev yapan güvenlik güçlerine yönelik olarak tasarladıklarını söyleyen Proje lideri Miraç Berkay Karakaş destek verilmesi durumunda projeyi çok daha ileri taşıyabileceklerini belirtti.

Proje ile ilgili Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İl Emniyet Müdürlüğü ve Gençlik Spor il Müdürlüğünü ziyaret ettiklerini ve projeyi anlattıklarını belirten Karakaş; ÖTÜKEN İHA projesi, , Polis Özel Harekât (PÖH) birimlerinin ihtiyaç duyduğu ileri düzey ihtiyaçları karşılayacak yenilikçi çözümler sunmayı hedefliyoruz. Projenin başarılı bir şekilde yürütülmesi için uygun bir çalışma alanı tahsis edilmesi, teknik ekipman desteği ve Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü’nün aktif katılımı da projemizin daha seri bir şekilde hayata geçirilmesi adına hayati önem taşımakta.

Erzincan’ın genç muciplerinden ÖTÜKEN İHA projesi; “destek bekliyoruz”

ÖTÜKEN İHA, termal kamera, hedef algılama, yer kontrol sistemi gibi birçok ileri düzey teknolojiyi bünyesinde barındırıyor. Bu teknolojiler, PÖH’ ün sahadaki operasyonel ihtiyaçlarına uygun şekilde uyarlanmakta ve geliştirilmekte. Ancak, bu gelişimin hızlanması ve projede ilerleme kaydedilmesi için, uygun bir çalışma alanına, teknik desteğe ve yerel iş birliğine ihtiyaç duyuyoruz. Çalışma alanı sağlanması durumunda savunma sanayi ile ilgili çalışmalarımızda olacak” dedi.

Projelerine destek veren Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’ya teşekkür eden Karakaş, malzeme desteği sağlayan ve her zaman yanlarında olan Gençlik spor il müdürü Volkan Burak Mumcu’ya da teşekkür ettiler.

Erzincan’ın genç muciplerinden ÖTÜKEN İHA projesi; “destek bekliyoruz”

Haberler