Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincanlılar “Terzibaba Günü’nde sabah namazında Terzibaba Mezarlığında buluştu

Erzincan’ın manevi önderlerinden Terzi Baba’yı yad etmek amacıyla düzenlenen “Terzi Baba Günü” programları kapsamında, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Kent protokolü ve yüzlerce vatandaş sabah namazını Terzibaba’da eda ettiler.

Erzincan’ın manevi önderlerinden Terzi

Erzincanlılar ”  Terzibaba günü” münasebetiyle sabah namazında Terzibaba Mezarlığında buluştular.

Erzincan’ın Manevi şahsiyetlerinden Terzibaba; müftülüğümüzce oluşturulan özel bir din görevlisi ekibinin okuduğu Kur’an-ı Kerim, tesbihat ve zikirlerle yad edildi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim görevlilerinden Yavuz Mutlu sabah namazını kıldırdı.

Namaz sonrası Terzi Baba Türbesi’nin hep birlikte ziyaret edilerek, Kuran-ı Kerim okunması ve dualar edilmesinin ardından Vali Hamza Aydoğdu ve kent protokolü, kurulan “Terzi Sofrası”nda vatandaşlarla bir araya geldiler.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, “Bugün Erzincan tarihi günlerden birini yaşıyor. Anadolu evliyalar, enbiyalar diyarı. Çok güzel bir tablo. Genciyle yaşlısıyla yüzlerce hemşehrimiz burada. Erzincan’ımızın manevi önderlerinden Terzi Baba’yı yad etmek için bir araya geldik. Her il bir manevi şahsiyetiyle anılır, yad edilir. Biz de bir karar verdik. Ağustos ayının son haftasını Terzibaba Günü ilan edelim ve Terzibaba’mızı yad edelim dedik. Terzibaba Türbesinin önünde sabah namazıyla başlayarak gün boyunca Terzababayı yad etmeye, onun manevi şahsiyetinden feyz almaya çalışacağız. Bizler milli ve manevi değerlerimize sahip çıktıkça, birlik ve beraberlik içerisinde oldukça hiçbir güç bize zarar veremez. İnşallah bunu geleneksel hale getireceğiz” dedi.

Erzincan Valiliği tarafından bu yıl ilk kez Erzincan’ın manevi önderlerinden Terzibaba’ya atfen düzenlenen etkinlikler, sabah namazıyla başladı ve gün boyu sürecek.

Haberler