Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geleceğin Sınıfı Tasarlandı

Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulunda “FUTURE CLASSROOM LAB (FCL) Geleceğin Sınıfları Laboratuvarı” sınıfı açıldı.

Şehit Er Süleyman Aydın

Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulunda “FUTURE CLASSROOM LAB (FCL) Geleceğin Sınıfları Laboratuvarı” sınıfı açıldı. FUTURE CLASSROOM LAB (FCL) Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin okullara Entegre edildiği bir “Yaşayan Laboratuvar” olarak tasarlandı. 

Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulunda gerçekleştirilen açılış programına Erzincan Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışı yapılan FUTURE CLASSROOM LAB (FCL) Geleceğin Sınıfları Laboratuvarını gezen Vali Yardımcısı Ayrancı okulun İngilizce öğretmeni Burcu Kalender Kondu dan bilgiler aldı. Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu İngilizce öğretmeni Burcu Kalender kondu, 1 yılı aşkın çalışmanın neticesinde proje tamamlandığını ifade etti.

Kondu açıklamasında; ”Bugün burada FUTURE CLASSROOM sınıfımızın açılışını gerçekleştirdik. Sınıfımız 6 farklı öğrenme alanından oluşan Bürüksel merkezli bir sınıftır. Avrupa okulları tarafından desteklenen 6 farklı alandan oluşan dijital beceriler, sorumluluk alma, iş birliği kurma gibi 21’inci yüzyıl becerilerini destekleyen FUTURE CLASSROOM sınıfımız açtık. Burada etkileşim alında öğrencilerimiz sunumlarını yapmakta. Rehber öğretmenlerimiz eşliğinde. Öğrencilerimiz öğrendiklerini yeşil alanda kendilerinin ürettikleri yazılımlarla bilgisayarda işlemekteler. Araştırma bölümünde proje üretilmektedir. Gelişim bölümünde de boş vakitlerinde ya da teneffüslerde oyunlarla ya da kitap okuyarak vakit geçirmekteler. 1 yıla aşkın yaptığımız çalışmalar neticesinde FUTURE CLASSROOM LAB (FCL) Geleceğin Sınıfları Laboratuvarı oluşturmuş olduk. Öğrencilerimizin de sunumuna açtık. Bu şekilde kendileri de aktif olarak tüm sınıflarımız yararlanacaklar. Emeği geçen herkese teşekkür” dedi.

Erzincan Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, açılan sınıflar hakkında bilgiler verdi. Ayrancı, “FUTURE CLASSROOM laboratuvarımızı açtık bugün. Erzincan’da alışılmış sınıf alışkanlığının dışına çıkıyoruz. Geleceğin hazırlanması anlamında uygulanabilecek bütün model yöntemleri eğitim anlamında öğrencilerimize ulaştırmak en büyük hedefimiz. Şuan Türkiye’de 6’ncı il sınıfı milli eğitim bakanlığı bünyesinde. Türkiye’de 16 ilde 17 elçilik var. Milli Eğitim müdürümüzün girişimleri ile Erzincan’da okulumuza kazandırdık. Öğrencilerimize eğitim anlamında kullanmalarına sunmuş bulunuyoruz. Fiziki eksiklik anlamında valilik olarak okullarımızı sınıflarımızı bitirdik.

Milli eğitim müdürlüğümüzü desteklemeye devam edeceğiz diyen Vali yardımcısı Ayrancı,  Özellikle öğrencilerimizin yabancı dil eğitimini almalarına, farklı ortamların faydalı olacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

FUTURE CLASSROOM LAB (FCL) projesinde, Brüksel’deki Avrupa Okul Ağı tarafından desteklenen çalışmaları temel alan pek çok gelişme gerçekleştirilmektedir. FUTURE CLASSROOM LAB öğrenmeye ve öğretmeye 21. Yüzyıl becerilerini dâhil ederek eğitimde değişen stilleri desteklemek ve geleneksel dersliklerin ve diğer öğrenme alanlarının yeniden düzenlenmesini sağlamak için oluşturulmuştur. Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin okullara Entegre edildiği bir “Yaşayan Laboratuvar” olarak tasarlanmıştır. Ayrıca fiziksel alanların, kaynakların, öğrenci ve öğretmenlerin değişen rollerinin ve farklı öğrenme stillerinin gelişimini desteklemektedir.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler