Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gençlere BOCCE de Farklı Tarife

18-24 Mart Yaşlılar haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında Erzincan 100. Yıl Atatürk Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlılar gençlerle BOCCE oynayarak eğlendiler.

18-24 Mart Yaşlılar haftası

18-24 Mart Yaşlılar haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında Erzincan 100. Yıl Atatürk Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde  kalan yaşlılar gençlerle BOCCE oynayarak eğlendiler.

Erzincan Valiliği Erzincan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 00. Yıl Atatürk Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlılar 18-24 Mart yaşlılar haftası etkinlikleri kapsamında Erzincan ili kurum müdürleri ve Erzincan Spor lisesi öğrencileri ile Cumhuriyet meydanında kurulan alanda BOCCE maçı yaptılar.

Erzincan Cumhuriyet Meydanında kurulan alanda ilk olarak kurum müdürleri ile yapılan BOCCE maçını kazanan 100. Yıl Atatürk Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde  kalan yaşlılar takımı daha sonra Erzincan Spor lisesinin gençlerini de yenerek izleyenler tarafından büyük alkış aldılar.

Erzincan Cumhuriyet Meydanında yapılan maçlar sonrasında konuşan yaşlılar 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan yaşlılar haftasında bizler için çok güzel etkinlikler hazırlamışlar. Bunun bir ayağı olan BOCCE müsabakalarını burada hem kurum müdürleri ile hem de spor lisesinin öğrencileri ile maç yaptıklarını ve galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade ederek bu etkinliklerle bizlerin yanında olan Sayın Valimize ve kurum müdürlerimize teşekkür ederiz dediler.

Erzincan Spor Lisesi öğrencileri ise burada yaşlılarımız ile birlikte olmaktan oldukça mutluyuz diyerek, BOCCE oyununu çok güzel oynuyorlar burada bizleri de yendiler kendilerini tebrik ediyor 18-24 Mart yaşlılar haftalarını kutluyoruz dediler.

Erzincan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammer Doğan ise konuşmasında; “18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan yaşlı haftası münasebetiyle, hem toplumsal bir farkındalık oluşturmak, hem de toplum da yaşlılık üzerine farkındalık oluşturmak üzere burada Cumhuriyet meydanın da BOCCE maçı düzenledik. Burada amacımız farkındalığın yanında, kuşaklar arasında ki köprüleri kurabilmek, çocuklarla, gençlerle yaşlılarımızı buluşturmak, tecrübelerini çocuklarımızın enerjilerini birleştirip yarınlarımızı daha iyi duruma getirmek.

Bakanlık olarak bu etkinliklerin önemsendiğini belirten Doğan, 2019 yılı aynı zamanda bakanlığımız yaşlı yılı olarak belirledi. Bizler müdürlük olarak bir dizi etkinlikler düzenledik, Bu etkinlikleri ilk olarak Sayın valimizi ziyaretle başlattık. Sabah Orman Müdürlüğümüz ile bir gül bahçesi oluşturduk. Şimdi de burada BOCCE maçı yapıyoruz. Halkımızın da görüldüğü gibi çok büyük teveccühü var. Bu spor Yaşlılarımız için en ideal spor,  bu spor kas hareketlerini çalıştırıyor.

Bu hafta sonuna kadar bir çok etkinlikler daha yapacaklarını belirten İl müdürü Doğan, Yaşlılarımıza gezi düzenleyeceğiz. Hafta sonu Esentepe de yaşlılarla gençlerimizi bir araya getirerek, geleceğin fidanlarını birlikte oluşturuyoruz noktası altında ağaç dikim etkinliğimiz olacak. Buradan tüm taşlılarımızın gününü kutluyor, sağlıklı huzurlu ömürler diliyorum” dedi.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler