Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gündemimiz Çocuk Hakları

Erzincan Barosu tarafından Uğur Temel Lisesi öğrencilerine yönelik "Gündemimiz Çocuk Hakları" konulu panel düzenlendi.

Erzincan Barosu tarafından Uğur

Erzincan Barosu tarafından Baro Başkanı Av. Âdem Aktürk, Av. Duygu Güner, Av. Canan Gündüz ve Stajyer Av. Elif Özdemir’in sunumlarıyla Uğur Temel Lisesi öğrencilerine yönelik “Gündemimiz Çocuk Hakları” konulu panel düzenlendi.

Erzincan Barosu toplantı salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmalarını yapan Erzincan Baro Başkanı Av. Âdem Aktürk, “Çok önemli bir konuya farkındalık yaratmak için bir araya geldik.  Çocuğa şiddet ve cinsel istismar üzerine çok sayıda haberler duyulmaya başlandı.  Maalesef ki; çocuklarımız en değerli varlıklarımız ama en savunmasız ve en çok istismara uğrayan grup.  Bu eylemlere maruz kalan ve mağdur olan çocukların, ailelerinin ya da olaya tanık olanların hemen yetkili makamlara ulaşmaları doğru olacaktır. Bugün, aslında baktığımızda çocuk haklarına farkındalığı daha fazla artırmalıyız.

Çocuğun özne olarak varlığını sürdürebilmesi için; haklarının bilincinde olması, korunmasının en önemli boyutunu oluşturmaktadır. Çocuklara gerekli şefkati, eğitimi, bilgiyi verirseniz, onlar da bir gün Cumhuriyetin ve milletin geleceğine kaynak olacaklardır.” Dedi.

Baro başkanı Av. Adem Aktürk’ün konuşmalarından sonra Stajyer Av. Elif Özdemir, Çocuk haklarına dair sözleşmeden bahsederek, sözleşmedeki hakların çocukların daha iyi bir yaşam sürmesi, barış içinde, sağlıklı ve uygun bir şekilde yaşamasında önemli katkılarda bulunduğundan söz etti.

Yasalarda Çocuk Hakları adlı sunumunda ise Av. Canan Gündüz, “çocuk hakları yasalarının tarihçesinden bilgiler verip maddeler üzerinden çocuğun toplumdaki haklarına yönelik bilgiler verdi.

Erzincan Barosu Avukatlarından Av. Duygu Güner ise 5395 saylı Çocuk Koruma Kanunu ve bu kanundaki tedbirlerden söz ederek uygulamadan örnekler verdi.

Panel sonrası kariyer söyleşisinde konuşan Baro Başkanımız Av. Âdem Aktürk, “Biz avukatız, bir gün herkese gerekiriz biz; hukukun üstünlüğü, adaletin tecellisi için onurlu bir mücadele gerçekleştiriyoruz, iyi ki avukatız, diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Hak arama özgürlüğünün, savunma hakkının ve hukuk devletinin en temel güvencesi avukattır.” Dedi.

Neden hukuk fakültesi tercihi yapmalılar, okulu bitirince iş imkânları, hukukçu olmanın ayrıcalıkları; avukatlık mesleği, Baromuzun faaliyetleri ve öğrencilik anılarımızdan bahsederek öğrencilerin güncel konularla ile alakalı sorularını yanıtladık.  Aydınlık geleceğimiz için yarınlarımız olan gençlerimizi aydınlatmak en önemli vazifelerimizden birisidir. Erzincan Barosu olarak çocuklara yönelik çok anlamlı ve değerli faaliyetler yürütmekteyiz. Çocuklara yönelik her türlü ihlal karşısında, çocuklara ve ailelerine hukuki destek sağlıyoruz; sağlamaya devam edeceğiz. Çocuk haklarının tanınması, korunması, uygulanması ve geliştirilmesi için çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Her zaman çocuklarımızın yanında ve destekçileri olacağız” ifadelerine yer verdi.

Programa katılan Erzincan Uğur Temel Lisesi Öğrencileri verilen seminerin kendileri için çok iyi olduğunu belirttiler. Erzincan Baro Başkanına teşekkür eden öğrenciler programın tekrarı noktasında söz aldılar.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler