Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halk Sağlığı Haftasında bilgilendirme yaptılar

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri birimi tarafından 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında, Erzincan Saat Kulesi önünde bilgilendirme standı kurdu.

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü,

Halk Sağlığı Haftası temasını “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” olarak belirlendi. Hafta kapsamında Erzincan saat Kulesi önünde stant kuruldu. Ana tema kapsamında konu başlıkları “Aşının Gücüne İnan, Aşılan” “Farkında Ol Taramanı Yaptır Kanseri Engelle” “Emzirmek Annenin, Anne Sütü Bebeğin Sigortasıdır” “Ekranı Değil, Hayatı Yaşa” “Her Adımında Aile Hekimin Yanında” “Alışkanlıklarımızı Değiştiriyoruz, Sağlıklı Besleniyoruz” “Sağlıklı Anneler, Sağlıklı Nesiller” olarak belirlendi.

SAĞLIĞINI ERTELEME, HAREKETE GEÇ

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlığını Erteleme, Harekete Geç’ sloganı ile Ordu Caddesi Saat kulesi önünde vatandaşları bilgilendirme faaliyeti kapsamında stant kuruldu. Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda kurulan bilgilendirme standında, vatandaşlara tansiyon ve kan şekeri ölçümü, sağlıklı çocuk dergisi dağıtılıp, kanser taramaları, emzirme ve anne sütü, ekran bağımlılığı, çocukluk aşıları, aile hekimliği, ağız diş sağlığı, sağlıklı beslenme sigara bırakma ve ruh sağlığı konularında bilgilendirmeler yapılıyor.

BİLGİ VERME AMAÇLI STANT FAALİYETLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Sağlıklı Yaşam Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Funda Demirel yaptığı açıklamada, “ Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri ‘Halk Sağlığı Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Halk Sağlığı bütüncül bir bakış açısında sahip,  hastaların yanı sıra sağlam kişilere de nitelikli sağlık hizmeti sunumunu önemseyen, tedavi edici hizmetler ile koruyucu sağlık hizmetlerin birlikte yürütülmesini amaçlayan bir hizmet sunar. Biz de Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü olarak “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” sloganı çerçevesinde halkımıza sunulan hizmetlerle ilgili bilgi verme amaçlı stant faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Standımızda tansiyon ve kan şekeri ölçümü yapılmakta, sağlıklı çocuk dergisi dağıtılıp, kanser taramaları, emzirme ve anne sütü, ekran bağımlılığı, çocukluk aşıları, aile hekimliği, ağız diş sağlığı, sağlıklı beslenme sigara bırakma ve ruh sağlığı konularında afiş broşür dağıtımı yapılıp bilgilendirme sağlanmakta.” Dedi.

Halk Sağlığı Haftasında bilgilendirme yaptılar

3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında, Erzincan Saat Kulesi önünde kurulan standa vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Ziyaretçilere, sağlık konularında bilinçlenmeleri için broşürler de dağıtıldı. Bu etkinlikle, Erzincan’da halk sağlığının önemi bir kez daha vurgulandı.

Halk Sağlığı Haftasında bilgilendirme yaptılar

Haberler