Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halk Sağlığı Haftası’nda vatandaşlara yönelik şeker ve tansiyon ölümü yapıldı

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri birimi tarafından 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında, Erzincan Saat Kulesi önünde bilgilendirme standı kurdu.

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü,

Halk Sağlığı Haftası temasını “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” olarak belirlendi. Hafta kapsamında Erzincan Saat Kulesi önünde stant kuruldu. Ana tema kapsamında konu başlıkları “Aşının Gücüne İnan, Aşılan” “Farkında Ol Taramanı Yaptır Kanseri Engelle” “Emzirmek Annenin, Anne Sütü Bebeğin Sigortasıdır” “Ekranı Değil, Hayatı Yaşa” “Her Adımında Aile Hekimin Yanında” “Alışkanlıklarımızı Değiştiriyoruz, Sağlıklı Besleniyoruz” “Sağlıklı Anneler, Sağlıklı Nesiller” olarak belirlendi.

Erzincan’da saat Kulesi önünde açılan standı ziyaret eden Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin açıklamalarda bulundu.

 İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin konuşmasında şu ifadelere yer verdi. Her yıl 3-9 Eylül tarihleri arası Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanıyor. Bu yıl da “Sağlığını Erteleme Harekete Geç” mottosuyla birlikte Halk sağlığında sunulan bu hizmetleri vatandaşlarımıza tanıtmaya, aynı zamanda vatandaşlarımız geldiğinde tansiyonu ölçümü, şeker ölçümü, boy kilo ölçümü gibi burada desteklerimiz vatandaşımıza oluyor. Mevcut stantta özellikle halk sağlığında, halk sağlığı denilen birinci basamak hizmetlerindeki hizmetlerin anlatılmaya çalışıldığını ifade edn Tekin; Ağız diş sağlığı konusunda koruyucu önlemlerin nasıl yapılması gerektiği, kanser tarama merkezimizde sunmuş olduğumuz kanser tarama hizmetlerini tanıtmaya çalışıyoruz. aynı zamanda aile hekimliğimizi özellikle sizlerinde bildiği gibi son dönemlerde Sağlık Bakanımızın da birinci basamak sağlık hizmetlerinin üzerinde çok ciddi anlamda bir efor sarf etmesi, gayret sarf etmesi özellikle insanlarımızın hastalanmadan sağlığını koruması açısından birinci basamağın güçlendirilmesi gerekir. Yine birinci basamakta verilen sağlık hizmetlerinin genişletilmesi noktasında talimatlarına istinaden aile hekimleri günümüzde hangi hizmetleri verdiği, hastalarımızın nasıl takip edildiği, hastalık yönetimi platformunda hastalıkların takip edilmesi gibi hususlarımızı, aile hekimliklerimizde anlatıyoruz.

Sağlıklı Hayat merkezimiz vasıtasıyla özellikle obeziteyle mücadele, sağlıklı yaşam, aynı zamanda çocuk, ergen sağlığı gibi konularda fizik rehabilitasyon hizmetlerinin neler olduğunu, nasıl yapılması gerektiği noktasında vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bugün açmış olduğumuz standımızda da özellikle birinci basamak sağlık hizmetlerinde oluşturmuş olduğumuz bu hizmetleri vatandaşlarımızla birlikte paylaşmaya nerelerden hangi hizmetleri, ne şekilde alabileceğini yönlendirmeye, bilgilendirmeye çalışıyoruz. İnşallah standımız vatandaşlarımızla bütünleşerek sunmuş olduğumuz hizmetlerin yaygınlaştırılması, vatandaşımızın bu konuda bilgilendirilmesi, bilinçlenmesi, genel anlamda tabir etmek gerekiyorsa sağlık okuryazarlığını vatandaş nezdinde daha iyi davranma sayısından bizim için bir fırsat diye düşünüyoruz. Bu mihmalde de bu standımızı açmış bulunmaktayız.

Vatandaşa en iyi sağlık hizmetini sunmak için her türlü özveriyi ve gayreti sarf ettiklerini, bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin; bu vesileyle buradayız. Bu ilgi alakanız özellikle vatandaşa bu hususların iletilmesi ve vatandaşımızın bilinçlendirilmesi noktasında sizlerin de vermiş olduğu bu destek için ayriyeten teşekkür ediyorum. Erzincanlı halkımıza da sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Açılan stant da sağlık çalışanları tarafından gün boyunca vatandaşlara yönelik şeker ve tansiyon ölümü yapıldı.

Haberler