Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hollanda’da Can Erzincanlılar Vakfı Öğrencilere destek sağlıyor

Hollanda’da faaliyet göstermekte olan Can Erzincanlılar Vakfı Erzincan ve deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmaya devam ediyor.

Hollanda'da faaliyet göstermekte olan

Başkanlığını Murat Kurt’un yaptığı  Hollanda Can Erzincanlılar Vakfı Hollanda’daki gurbetçilerin bir araya gelerek düzenledikleri çeşitli organizasyonlar ve üye aidatları ile elde ettikleri gelirle Erzincan’da, deprem bölgesinde ve farklı illerde maddi imkânsızlıklarla üniversite eğitimini sürdürmeye çalışan öğrencilere destek olan bir eğitim, kültür vakfı.
Vakıf faaliyetleri dikkat çekmeye başlayınca Hollanda’da ki sadece Erzincanlı değil, Birçok illerden de gurbetçiler vakfın faaliyetlerine dâhil olmaya başladı.
Vakfa üye olanların verdiği aidatların yanı sıra Hollanda’da çeşitli konser, kermes v.b. etkinliklerle elde ettikleri gelirlerle maddi imkânsızlıklar içinde eğitim hayatını sürdürmeye çalışan öğrencilere destek olmaya çalışıyorlar.
Ana destek amacı ilk etapta başarılı fakat maddi imkânsızlıklar içerisinde üniversite eğitimini sürdürmeye çalışan üniversite öğrencilerine dokunmaya çalışmak. Vakıf özellikle pandemi döneminde biraz daha alanını genişletmiş, pandemi sürecinde pek çok aileye gıda paketi dağıtmıştı. Eğitim alanında ki desteklerini de sürdüren Hollanda Can Erzincan Vakfı, üniversite öğrencilerinin yanı sıra kendilerine gelen talepler doğrultusunda köy okullarında ki çocuklara başta giyim olmak üzere kırtasiye desteği de sağlıyor.

Erzincan Yaşlılar Derneğini ziyaret eden Can Erzincanlılar Vakfı başkanı Murat Kurt açıklamalarda bulundu. Kurt; Burs verdiğimiz öğrencilerimizin üniversiteleri bitinceye kadar her türlü yanlarında durmaya çalışıyoruz. Şuana kadarda o kadar güzel dönüşler ve dua aldık ki inanın bizleri bu işe daha çok motive ediyor. Çünkü gönüllülük esası üzerine çalışıyoruz. Bende 15 yıldır bizlere destek sunan, etkinliklerde elini taşın altına sokan herkese teşekkür ediyorum. 2009 yılında 3 öğrenciye burs vererek başladık. 2013 yılında 13 öğrenciye çıktık şimdi ise 110 öğrencimiz Ülkemizin birçok şehrinde yüksek puanlarla üniversiteye girmiş başarılı öğrencilerimiz bulunuyor. Bu öğrencilerimiz ülkemizin kalkınmasına omuzdaşlık yapacaklardır. İnşallah bizlerden sonra gelecek olan arkadaşlarda bu güzelliği sürdürmeye devam edeceklerdir.

Sadece burs vermediklerini belirten Kurt; birçok okulumuza kırtasiye yardımı, okullarımızdaki öğrencilerimize kıyafet yardımı ve yine köy ve merkezlerimizde ki okullarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Vakfımızda yürekleri güzel o kadar fazla eğitim gönüllümüz var ki bu çalışmalarımız onların sayesinde büyüyor.

Haberler