Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Huzurevi sakinleri ile çocuklar, unutulmaz bir gün geçirdiler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ortaklığında yürütülen “Nesiller Sevgiyle Buluşuyor: Torunum Olur musun? Projesi” çerçevesinde huzurevi yaşlıları ile minik çocuklar, unutulmaz bir gün geçirdiler.

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenlenen “Nesiller Sevgiyle Buluşuyor Torunum Olur musun” Projesi kapsamında Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi. Proje kapsamında huzurevinde kalan yaşlılar ve bakımevinde kalan gençler bir araya geldi.

Refahiye ilçesindeki Dumanlı Tabiat parkında düzenlenen etkinliğe, Erzincan Vali Yardımcıları Ömer Özbay, Rümeysa Sena Kurt, Refahiye Kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu, Kemah Kaymakamı Ökkeş Sefa Kurtoğlu, Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül, Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürü Serdar Demirci, Kemah ve Refahiye ilçe huzurevlerinde kalan huzurevi sakinleri ile koruma ve bakım altındaki çocuklar katıldı..

Refahiye ilçesindeki Dumanlı Tabiat parkında düzenlenen torunum olur musun etkinliği ile ulu çınarlar ile çocuklar bir araya gelerek doğayla iç içe, eğlenceli bir gün geçirdi.

Etkinliğe katılan Huzurevi sakinleri ve bakımevinde kalan gençler düzenlenen etkinlikte eğlendiklerini belirterek bakanlık ve il müdürlüğü nezdinde katılım sağlayan il ve ilçe protokolüne teşekkür ettiler.

Proje, resmi huzurevlerinde bakım altında bulunan kadın yaşlı bireyleri ve okul öncesi çocukları kapsıyor, amacı, çocukların sosyal ve duygusal becerilerini geliştirirken yaşlı bireylerin toplum içerisindeki aktif rollerini pekiştirmek. Böylece yaşlı-çocuk arasında bilgi, kültür ve deneyim transferi sağlanarak kuşaklararası bağların güçlenmesine ve toplumsal hafızanın gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunmak hedefleniyor.

Haberler