Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlahiyat Akademi Programı ile geleceğin ilahiyatçıları yetişiyor

Erzincan’da düzenlenen İlahiyat Akademi Programı, Türkiye Diyanet Vakfı’nın sağladığı burs ve barınma imkânlarıyla öğrenciler için eşsiz bir fırsat sunuyor. Bu program, öğrencilerin hem maddi hem de manevi destek almalarını sağlayarak eğitimlerini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

Erzincan’da düzenlenen İlahiyat Akademi

KALİTELİ EĞİTİM VE BURS İMKÂNI

Türkiye Diyanet Vakfı’nın desteğiyle öğrencilere sunulan burs imkânları, eğitim hayatlarının kesintisiz devam etmesine olanak tanıyor.

ALANINDA UZMAN HOCALARDAN İSLAMİ İLİMLER EĞİTİMİ

Erzincan İl Müftülüğü ve Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen dersler, İslamî ilimlerin derinliklerine inmek isteyen öğrenciler için büyük bir avantaj sağlıyor. Alanında uzman hocalar tarafından verilen Tefsir, Hadis, Fıkıh ve Kelam dersleri ile öğrenciler, İslami ilimlerde sağlam bir temel oluşturuyor. Ayrıca, modern ve klasik Arapça eserlerle yapılan çalışmalar, dil yeterliliklerini artırarak öğrencilere akademik ve mesleki hayatlarında önemli bir katkı sunuyor.

MESLEKİ YETERLİLİK VE KUR’ANI-KERİM DERSLERİ

İlahiyat Akademi Programı, sadece teorik bilgi ile sınırlı kalmayıp, öğrencilerin mesleki yeterliliklerini artırmaya yönelik Kur’an-ı Kerim dersleri de sunmaktadır. Bu dersler sayesinde öğrenciler, Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlayarak, toplumda dini rehberlik yapabilecek yetkinliğe erişmektedir. Program, dört yıldır başarıyla uygulanmakta olup, gönüllü öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır.

Erzincan İl Müftülüğü İlahiyat Akademisi, Büyük Camii müştemilatında yer alıp 22 öğrenci kapasitesine sahip. Programın çok faydalı olduğunu ve desteklerinin devam edeceğini ifade eden Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül, programın daha fazla öğrenciye ulaşması için gayret edeceklerini belirterek programa destek veren hocalara teşekkürlerini ifade etti.