Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlki bu yıl düzenlenen 8/24Erzincan tanıtım günleri başladı

Erzincan Valiliği himayelerinde ilki bu yıl düzenlenen 8/24Erzincan tanıtım günleri başladı. Her gün bir ilçenin tanıtıldığı etkinliklerin ilkinde Refahiye ilçesi tanıtıldı.

Erzincan Valiliği himayelerinde ilki

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve Kent protokolünün katılım sağladığı 8/24Erzincan tanıtım günleri etkinlikleri açılışı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

HEM İLİMİZİN HEM DE İLÇELERİMİZİN TANITIMINI YAPACAĞIZ

8/24Erzincan tanıtım günleri sinevizyon gösterisinin ardından konuşma yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu Bugün başlayan ve 8 gün sürecek olan Erzincan Tanıtım Günleri kapsamında pek çok etkinlik ve programlarla hem ilimizin hem de ilçelerimizin tanıtımını yapacağız. Bu 8 gün boyunca şehrimizin sokaklarında, caddelerinde çok güzel bir şenlik havası olacağını ümit ediyorum.” dedi.

ERZİNCAN’DA KOCAMAN BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Tanıtım günlerinin geleneksel hale getirileceğini belirten Vali Aydoğdu konuşmasının devamında; Birliğin olduğu yerde rahmet vardır. Birliğin olduğu yerde bereket vardır. Ve birliğin olduğu yerde insanlarımız mutlaka mutlu ve huzurludurlar. Erzincan’a bir yıl önce atandım. Ben bu şehre gelirken Bu şehrin insanlarıyla ilgili hiçbir olumsuz cümle duymadım. Hatta bize dediler ki Erzincan’a gittiğinizde artık oradan ayrılmak istemeyeceksiniz. Hakikaten bu şehrin sokaklarında, caddelerinde, dağlarında insana dair bütün samimiyet var yani her yere Anadolu insanının samimiyeti sinmiş. Bugün burada bu tarihten itibaren Gün boyunca hem ilçelerimizin, hem ilimizin, belediyemizin, valiliğimizin etkinlikleri oldu. Ve inşallah salı günü de bundan sonra her ağustos ayının son cuma gününü arkadaşlarımızla beraber istişare ederek Terzibaba Günü ilan ettik. Bu Anadolu’nun farklı şehirlerinde olan bir gelenektir. Erzincan’da bunu da başlatmış olduk. İnşallah bu sekiz gün boyunca kitap fuarımız, motor sporları var. Fotoğrafçılarımız burada olacak. Sanatçılarımız burada olacak. Evet. Erzincan’ın dışında yaşayıp da burada olan hemşerilerimiz olacak. Sekiz gün boyunca Erzincan sokaklarında, caddelerinde çok güzel bir şenlik havası olacağını ümit ediyorum. Ve inşallah biz bunu geleneksel hale getireceğiz. Her yıl yapmaya gayret edeceğiz. Bütün gayemiz ve amacımız şu. Bu şehirde yaşayan herkes sokağını, caddesini, her köşesini kendi evi gibi bilsin. Ve kendi şehrine Sahip çıksın. Biz gerçekten Erzincan’da kocaman büyük bir aileyiz. Bunun kıymetini bilelim. Beraber, birlikte bu kadim şehrin bu güzelliklerini bütün Türkiye’ye göstermeye çalışalım” dedi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun konuşmansın ardından tanıtım günleri kapsamında Refahiye ilçesinin stantları gezildi. Her gün farklı bir yazarın söyleşi ve kitap imza günleri için kurulan fuar gezildi. İlk gün Ender Balkır’ın konseri ile sona erdi.

Haberler