Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurbanlık Çok Alan Yok

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Erzincan Belediyesi Canlı Hayvan pazarın da kurulan kurban pazarlarında besiciler kurbanlık havan satışlarını başlatırken, Satıcılar malların geçen yıla göre ucuz olmasına rağmen müşteri çıkmadığını belirttiler.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi

Kurban Bayramı öncesinde, Erzincan Belediyesi Canlı hayvan pazarı oldukça kalabalık.. Alıcılar pazarda mal çok olmasına rağmen pahalılıktan yakınırken satıcılar yemin çuvalının 100 TL olduğu fakat etin fiyatının hala 20 ile 25 TL arasında olduğunu belirttiler.

Bir yıl öncesinde 50 TL ye aldıkları yemin çuvalının bu yıl 90 TL den fazla olduğunu belirten Sebahattin Aksu, “yem iki misli artmış bulunuyor fakat hayvanlarımızda her hangi bir artış olmadı. Bu bizler için haksızlık değil mi? vatandaşlar da bizlerin bu zor günlerini kullanıyorlar. Malı nasılsa ucuza mal ederiz diyorlar.

Çayırlı ilçesi Yazıkaya köyünde geldiğini belirten satıcı Aksu, Kurbanlıklarımız ucuz alıcıları bekliyoruz. Allah herkese hayırlı satışlar nasip etsin dedi.

Bir başka satıcı Mahmut Taştan ise konuşmasında; “Kelkit’ten geldiğini belirterek, şu an yemin fiyatlarına bakarsak mallarımız çok ucuza gidiyor. Yemin torbası 100 TL iken etin kilosu sadece 28 TL. Yeme yarı yarıya zam gelirken neden ete hiç zam gelmiyor diyen Taştan, sağ olsun büyüklerimiz bizi çok düşünüyorlar. Satış hiç yok bayram öncesi de bayram sonrası da fark etmez çiftçi bitti dedi.

Erzincan Belediyesi Canlı hayvan pazarında kurbanlıklar 4 bin TL ile 20 Bin TL arasında değişirken satıcılar alıcılarını bekliyor. Alıcılar ise malların ucuzlamasını bekliyorlar.

Haberler