Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LGS sonuçları yarın açıklanacak

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları, 28 Haziran Cuma günü duyurulacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul 8. sınıfta eğitim gören 1 milyon 38 bin 192 öğrenci için düzenlenen LGS sınavını, 3 Haziran’da iki oturum halinde gerçekleştirdi.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS)

Sınav, yurt içinde 973 merkezde 3 bin 891 okulda ve 62 bin 663 salonda, yurt dışında ise 11 sınav merkezinde 11 okulda ve 35 salonda yapıldı. Birinci oturumda, öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika süre tanındı. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden 40 soru soruldu ve 80 dakika süre verildi.

Sınav sonuçları yarın açıklanacak ve öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçların duyurulmasının ardından Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlayacak. Sınava girmeyen öğrencilerin liseleri ise yerel yerleştirme ile belirlenecek.