Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Sarıgül; Erzincan ile ilgili bütün projeleri takip ediyorum

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül Parti binasında basın mensupları ile bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan

Parti binasında son üç ayda yaptıkları çalışmaları basınla paylaşan Milletvekili Sarıgül; Erzincan’ın bütün projelerini takip ettiğini söyledi.

Mustafa Sarıgül basın toplantısında, “Bir vekiliniz ve temsilciniz olarak ne yaptığımı anlatmak zorundayım. Benim sorumluluk anlayışım, demokrasi anlayışım bunu gerektiriyor,” dedi.

 458 GÜNÜN 213 GÜNÜNDE CAN ERZİNCAN’DA BULUNDUM

Seçileli 458 gün olduğunu, bu 458 günün213 gününde can Erzincan’da bulunduğunu, Erzincan merkezini ve bütün ilçelerini dolaşarak125 bin km yol yaptığını söyleyen Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti: “Bütün dini ve milli bayramlarda Erzincan’da oldum. İliç’te yaşadığımız faciada iki saat sonra oradaydım. TBMM’de bir komisyon kurulmasını teklif ettim. Kurulan komisyonun başkanlık divanında yer aldım. Bütün toplantılarına katıldım. Komisyon şu anda raporunu yazıyor. Bu raporun hayata geçmesi için elimden geleni yapacağım.

İLİÇLİLERİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEM

Şirketin işçi çıkaracağı haberini alır almaz madene gittim. Şundan herkes emin olsun ki hemşerilerimin hakkını kimseye yedirmem.

ÖLEN MADENCİ YAKINLARINA MAAŞ, KADROLU İŞ VE EV VERİLECEK

Sarıgül, İliç’lilerin haklarını ve hukuklarını sonuna kadar savunacağını, bu amaçla bir kanun teklifi hazırlayarak TBMM’ye verdiğini belirtti. Sarıgül, verdiği kanun teklifini şu sözlerle anlattı: Faciada hayatını kaybeden madencilerin dul ve yetimlerine, anne babalarına aylık bağlanmasını teklif ettim. Madenci yakınlarından birine kamuda kadrolu olarak iş verilmesini,

Yasal mirasçılarına bedelsiz konut tahsis edilmesini önerdim. Kanun teklifimin meclisten çıkması için elimden geleni yapacağım.”

 ERZİNCAN’IN BÜTÜN PROJELERİNİ TAKİP EDİYORUM

Can Erzincan’ımızın tulum peynirini, Cimin üzümünü vebalını marka yapmak, katma değerlerini artırmak için ilgili tüm kuruluşlarla temas halinde olduğunu, ilgili bakanlara soru önergeleri verdiğini, mecliste gündeme getirdiğini anlatan Sarıgül şöyle devam etti: “Erzincan’a  vaat edilen bütün projeleri, Sivas-Erzincan yüksek hızlı tren projesi, yapımı devam eden tüneller, sulama projeleri, göletler, ilçe yolları ve köy yollarının asfaltlanmasını, Ergan Dağı kayak tesisleri, Erzincan Üniversitesinin ihtiyaçlarını takip ediyorum. Can Erzincan’ımızda eğitim öğretim kalitesini yükseltmemiz, okullarımızı depreme dayanıklı hale getirmemiz, spor salonu, konferans salonu yapmamız gerekiyor.”

 2 YIL SONRA İKTİDARA GELECEĞİZ VE BU PROJELERİ BİZ BİTİRECEĞİZ

Sarıgül, şuanda iktidar milletvekili olmadığını, görevinin bu projeleri takip etmek, Erzincan’ın hakkını hukukunu savunmak olduğunu söyledi. Sarıgül basın toplantısını şu sözlerle bitirdi:

“Buradan söylüyorum:2 yıl içinde bu projeleri bitirin. Bitiremezseniz;2 yıl sonra inşallah biz geleceğiz ve bitireceğiz.

 ERZİNCAN’IMIZ ERZURUM, SİVAS ARASINA SIKIŞAMAZ

Can Erzincan’ımızın Erzurum, Sivas arasına sıkışmasına, Karadeniz bölgesine göre öksüz kalmasına razı değilim. Bu amaçla halisane niyetlerle, heyecanla, coşkuyla çalışıyorum.

Gün gelir, görevler biter. Ama Erzincanlı olma görevi bitmez. Gün gelir, makamlar gider, geride eserler kalır. Eseri olmayanın yerinde yeller eser. Allah’ım geride eserler bırakmayı nasip etsin” dedi.

Haberler