Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Sarıgül, Ümraniye Cezaevine giderek af çağrısını yineledi

Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Ümraniye Cezaevi önünden toplumsal barış ve kardeşlik hukuku affı çağrısında bulundu.

Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül,

CHP Erzincan Milletvekili Sayın Mustafa Sarıgül Ümraniye Cezaevine giderek af çağrısını yineledi.

SARIGÜL, MİLYONLARCA İNSAN, TBMM’DEN ÇIKACAK AF HABERİNİ BEKLİYOR

Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Ümraniye Cezaevi önünden toplumsal barış ve kardeşlik hukuku affı çağrısında bulundu. Ümraniye cezaevi önünde bir basın açıklaması yapan Mustafa Sarıgül, toplumda af konusunda büyük bir beklenti olduğunu, milyonlarca insanın TBMM’den çıkacak müjdeli bir haber beklediğini söyledi.

 ANAYASA MAHKEMESİNİN HER DÖRT İHLAL KARARINDAN ÜÇÜ ADİL YARGILANMA HAKKI İHLAL EDİLDİ DİYOR

Yaptığı af çağrısını üç gerekçeye dayandıran Milletvekili Sarıgül; Toplum gergin, huzursuz, toplumsal barışa ihtiyacımız var. Cezaevlerinin toplam kapasitesi 250.000 kişiyken cezaevinde 350.000 kişi yatıyor ve bu sayı günden güne artıyor. Anayasa Mahkemesi verdiği her dört ihlal kararından üçünü adil yargılanma hakkı ihlal edildi diye veriyor. Bu da iyi işleyen bir adliye sistemimizin olmadığını gösteriyor.

 HAKSIZLIKLARI VE MAĞDURİYETLERİ GİDERELİM

Sarıgül yaptığı açıklamada, çıkacak yasayla beraber mükerrer,4/4’ler, denetimli serbestlik, koşullu tahliye, disiplin affı, 31 Temmuz covid infaz yasası mağdurlarının da mağduriyetlerini gidermek gerektiğini belirtti.

 EHLİYET AFFI ÇIKARALIM VE ÇEKTE HAPİS CEZASINI KALDIRALIM

Sarıgül sözlerini şöyle sürdürdü: “Ehliyetleri elinden alınan şoför esnafı uzun süredir meclisten bir düzenleme bekliyor. İnsan canına kastetmemiş, yaralamamış, madde bağımlısı olmayanlara ehliyetlerini geri verelim. Çekte hapis cezasını kaldıralım. Ekonomik suça ekonomik ceza uygulayalım. Af çıktıktan sonra suça neden olan ne varsa onları da düzeltelim.

Sabıka kaydı düzenlemesi yapalım, iş bulmalarına yardımcı olalım. Toplumla kaynaşmalarını sağlayalım.

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE GELEN HER AF ENİNDE SONUNDA ÇIKMIŞTIR

Ümraniye Cezaevi önünden af bekleyen yurttaşlara da seslenen Sarıgül, milletvekillerine, parti gruplarına ve kamuoyuna seslerini duyurmaları, sosyal medyayı çok iyi kullanmaları çağrısında bulundu. Siyasetçilerin ve ülkeyi yönetenlerin halkın taleplerini eninde sonunda dikkate alacaklarını, bu konunun da eninde sonunda meclise intikal edeceğini söyleyen Sarıgül, “Türkiye’nin gündemine gelen her af sonunda çıkmıştır. Allah’ın izniyle bu afta çıkacaktır,” dedi.

 AFFET TÜRKİYE!

Sarıgül basın açıklamasını şu sözlerle bitirdi: Ümraniye Cezaevinden bir kez daha Türkiye’min vicdanına sesleniyorum.

Affet Türkiye! Diyorum. Haksızlığa uğramışlar için affet Anaların hasretini dindirmek için affet, Çocukları sevindirmek için affet.

Haberler