Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli Takım Erzincan’da belirlenecek

3-8 Eylül 2024 Orkut Baysal Yamaç Paraşütü Open Gençler/Büyükler Türkiye Şampiyonası 10 farklı ülkeden ve Türkiye’den 120 sporcunun katılımı ile Erzincan’da başladı.

3-8 Eylül 2024 Orkut

Erzincan’ın Çakırman Mevkiinde 2000 rakımda başlayan, Orkut Baysal Yamaç Paraşütü XC Open Gençler/Büyükler Türkiye Şampiyonası adrenalin tutkunlarını Erzincan’da buluştururken yarışmalar nefesleri kesecek.

Yarışmalar öncesi düzenlenen programa Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Son Başbakan’ı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, EBYÜ rektörü Prof. Dr. Akın Levent, İl Emniyet Müdürü Zafer Baybaba, Türkiye Havalı Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı..

TÜRKİYE’Yİ ULUSLARARASI ARENADA TEMSİL EDECEK MİLLİ TAKIM BELİRLENECEK

Ekşisu Çakırman Mevkii’nde düzenlenen Orkut Baysal Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası büyük bir coşkuyla başladı.  Etkinlikte, 10’u kadın olmak üzere toplam 120 sporcu yarışıyor. 10 farklı ülkeden sporcuların katılımıyla 5 Gün sürecek şampiyonanın sonunda Türkiye Milli Takımı seçilecek. Beş gün sürecek olan bu heyecan verici yarışma, gençler ve büyükler kategorilerinde düzenleniyor.  Ekşisu Çakırman Mevkiinde yapılan Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Türkiye Şampiyonası sonunda, Türkiye’yi uluslararası arenada temsil edecek milli takım belirlenecek.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Türkiye Havalı Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz, tüm katılımcılara ve emek verenlere teşekkür etti.

ERZİNCAN HAVA, SU VE MOTOR SPORLARINDA TÜRKİYE’NİN CAZİBE MERKEZİ OLMAYA ADAY BİR İLİMİZ

Ardından konuşma yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, “ Bugün burada 3-8 Eylül arasında Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Türkiye Şampiyonası olacak. 1984 Yılında dünyaya gelen Orkut Baysal adına düzenleniyor bu yarışma, milli sporcumuz onu da rahmetle minnetle yad ediyoruz.  Erzincan hava, su ve motor sporlarında Türkiye’nin cazibe merkezi olmaya aday bir ilimiz. İnşallah eksiklerimizi görerek gelecek yıl daha iyisini güzelini yapmak için elimizden gelen bütün gayret ve çabayı göstereceğiz.” dedi.

Son olarak konuşan Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Son Başbakan’ı Binali Yıldırım, “Erzincan’da yapılması bir tesadüf değil. Erzincan hem kış sporları hem doğa sporları, su sporları ve hava sporları bakımından en ideal coğrafyaya sahip. Böylesine ideal bir coğrafyada yamaç paraşütü yarışmalarının yapılması ilimizin farklı ayrıcalıklı özelliğini de ortaya çıkarıyor. Kışın Ergan Dağında kayak, yazın Karasu nehrinde rafting ve yine bu mevsimlerde yamaç paraşütü ve benzer doğa sporları denince akla gelen yer Erzincan’dır. Çünkü Erzincan’^ın etrafı dağlık ortası bağlık güzel dünyada cennetten bir köşe olduğunu hepimiz biliyoruz. Yapılacak yarışmaların Orkut Baysal Adına düzenlenmesi de bir vefanın ifadesidir. Milli Yamaç Paraşütü sporcumuz geçen yıl bir kaza sonucu yaşamını yitirdi. Onun adını ve hatırasını yaşatmak amacıyla bu yarışmanın düzenlenmesi çok anlamlı. Kazasız çok güzel bir yarışın gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum” ifadelerine yer verdi

Haberler