Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muharrem Ayı paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olmuştur

Erzincan İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Cavit Şireci, Muharrem ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Şireci, mesajında muharrem ayının İslam âlemine barış ve huzur getirmesini diledi.

Erzincan İl Genel Meclis

Muharrem ayının İslam coğrafyasındaki önemine vurgu yapan Erzincan İl Genel Meclis Başkanı Şireci, “İslam dininde en kıymetli 4 aydan biri olan ve hicri takvimin başlangıcı sayılan Muharrem Ayı, bünyesinde önemli olayları barındırmaktadır. İslam tarihinde dönüm noktası sayılabilecek olayların yaşandığı önemli bir aydır.

Muharrem Ayı’nın 10. günü olan ve bereketi temsil eden Aşure Günü, Muharrem Ayının içerisinde, paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olmuştur. Aşure Günü, ilahi bereket ve feyzinin yanı sıra, yeni başlangıçlar, yeni mutluluklar demektir. Muharrem ayının ve aşurenin İslam tarihinde önemli bir yeri vardır. Aşure Günü, zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamber efendimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesinin hüznünü de barındırmaktadır. Kerbela da şehitlerini rahmetle anarken, Muharrem Ayı’nın; bütün Müslümanların maddi ve manevi olarak arınmasına, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da güçlenip pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Haberler