Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Muhtarlar Destek Afad Gönüllüsü Oluyor” projesi hayata geçirildi

Erzincan Valiliği koordinesinde Erzincan Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü tarafından olası afet durumlarında şehir genelinde muhtarlar aracılığıyla koordinasyonun sağlanması, kurumlara ve vatandaşlara doğru bilginin ulaştırılması amacıyla hazırlanan “Muhtarlar Destek AFAD Gönüllüsü Oluyor” projesi hayata geçirildi.

Erzincan Valiliği koordinesinde Erzincan

İl AFAD binasında mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat ve AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş projeye dâhil olan muhtarlara teşekkür etti.

Programda muhtarlar adına bir konuşma yapan Erzincan Muhtarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Başbağlar Mahallesi Muhtarı Murat Tapan şu ifadelere yer verdi; “Bizler mahallelerimizde ve köylerimizde görevlerimiz ve yetkilerimiz doğrultusunda vatandaşımız ile devletimize aktarmakla mükellefiz. En son 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketini hepimiz bilmekteyiz. Biz Erzincanlı muhtarlar olarak Malatya şehrine gittiğimizde muhtarların orada ne kadar çok önem arz ettiğini hepimiz gördük, şahit olduk. Muhtarlarımızın gerçekten de mahallesinde, köyünde oturduğu vatandaşların hangi dairede, hangi sokakta kaç kişi kaldığını bilmesi, oradaki devletimizin, kurumlarımızın ve depremdeki felaketin zayiatının aza indirilmesinde muhtarlarımızın rolünün çok olduğunu şahit olduk, gördük, tanık olduk. Bu konuda da muhtarlarımıza gerçekten çok iş düşüyor.  Sayın Valimizin talimatlarıyla görsellerde de demin gördüğümüz gibi AFAD gönüllülük üyeliğini muhtarlarımıza teslim ettiler. Burada bir seminer düzenlendi. Muhtarlarımız sertifika aldı. Akabinde ilk yardımda, gruplar halinde muhtarlarımız orada bilinçlendi, bilgilendirildi. Valimizin önderliğinde, Erzincan’ımızda huzuru, birliği, beraberliği gerçekten sağlamak güzel olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Ardından konuşan Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cengiz Çavuş muhtarlara hitaben şu ifadelere yer verdi; “Afet öncesi, afet sırası ve afet sonrası çalışmalarımız var. Bu çalışmaların neler getirdiğini ailelerimizle, afetzedelerimizle yapılması gerekenlerin neler olduğunu sizlere belirtmemiz gerekiyor. Neden sizlere belirtmemiz gerekiyordu? Biz şunu çok iyi biliyoruz. Bulunduğunuz mahallenin en üst düzey yetkilisi sizlersiniz. Sizler bize doğru bilgiyi doğru şekilde verdiğiniz takdirde biz de bu mahallelerimizde o köylerimizde daha doğru, daha bilinçli çalışmalar yapabileceğiz. Bu çalışmaları yapabilmek için öncelikle sizlere neler yaptığımızı izah etmemiz gerekiyordu. 6 günlük yoğun bir program neticesinde ilk önce AFAD ne işe yarar, AFAD’ ın yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ardından olası afet ve acil durum hallerinde yapılabilecek psikososyal eğitimler, ardından afet ve acil durum hallerinde müdahale çalışmalarıyla ilgili kendileri de çalışmalar yaptık. Ardından yine olası büyük afetlerde çadır kurulumuyla ilgili kendilerine çadır kurma eğitimleri verildi. Yapılan bu eğitimler neticesinde yine koordinasyonun beraber sağladığımız İl Sağlık Müdürlüğünde muhtarlarımıza ilk yardım eğitimi vererek sertifikalandırıldılar. Bu sertifikalar neticesinde başkanlığımızın projesi olan AFAD gönüllülük projesi kapsamında muhtarlarımızı destek AFAD gönüllüsü olarak programa dâhil ettik. Bu programa 97 muhtarımız katıldı. Yeni seçilen muhtarlarımızı da en kısa zamanda yine destek AFAD gönüllüsü yaparak afetlerde ve acil durum hallerinde, desteklerine muhtaç olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu süreçten sonra olası afet ve acil durum hallerinde sizlerle daha hızlı irtibat kurabilmek için İl Merkezi ve tüm İlçelerimizde Muhtarlık AFAD Grupları oluşturduk. Malumunuz birçok muhtarımız gruplarımızda kayıtlı. Olası afet ve acil durum hallerinde bütün bilgileri sizlerden doğru bir şekilde alabilmek ve doğru bir irtibat kurabilmek için yaptığımız bir sistem. Bu sistemde de sizden yararlanmak istiyoruz. Bu konuda bize destek olursanız ve olası afet ve acil durum halinde bu grupları kullanırsanız çok sevinirim” ifadelerine yer verdi.

Program Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, İl AFAD Müdürü Cengiz Çavuş ve muhtarlarla birlikte fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.