Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nevruz Ateşi Yakıldı

Doğanın uzun bir sessizliğinin ardından canlandığı, yeşilin her tonunun sayısız renkteki çiçekle buluştuğu baharın müjdecisi 21 Mart Nevruz Bayramı, Erzincan’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Doğanın uzun bir sessizliğinin

Türk Dünyası’nın yeni yılın başlangıcı olarak kabul ettiği, Doğanın uzun bir sessizliğinin ardından canlandığı, yeşilin her tonunun sayısız renkteki çiçekle buluştuğu baharın müjdecisi 21 Mart Nevruz Bayramı, Erzincan’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen şenlikte Vali Ali Arslantaş ve katılımcılar Valilik önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej eşliğinde yürüdüler. 

21 Mart Nevruz Bayramı sebebiyle Erzincan’da düzenlenen kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu. ‘Nevruz Milli Birlik ve Kardeşliktir’ sloganı altında gerçekleştirilen etkinlikte, Nevruz ateşi yakıldı, gençler Nevruz ateşinin üzerinde atladı.

Ordu Caddesi üzerinde bulunan saat Kulesi önünde toplanan Erzincanlılar ‘nevruz Milli Birlik ve Kardeşliktir’ sloganı ile yürüyüş düzenledi. Nevruz Bayramı yürüyüşüne Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, protokol mensupları ve öğrenciler katıldı.

Erzincan Belediyesi Mehteran ekibinin de katıldığı Nevruz Bayramı Yürüyüşünde, Türk Bayrakları açılarak birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Cumhuriyet Meydanında sona eren yürüyüşün ardından, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent hep birlikte ‘Nevruz Ateşini’ yaktı..

Erzincan Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından, örs üzerinde protokol mensupları demir dövdü. Törene katılanlar yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayarak baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramını doyasıya kutladılar. Etkinlik Cumhuriyet meydanın da Orman müdürlüğü tarafından yapılan fidan dağıtımı ile sona erdi. Nevruz bayramı etkinlikleri Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde devam etti.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler