Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel Çocuklara Özel Materyaller

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Erzincan Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulunda özel eğitim sınıfında eğitim gören öğrencine eğitim materyali dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Erzincan Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulunda özel eğitim sınıfında eğitim gören öğrencine eğitim materyali dağıtıldı.

Erzincan Vali Yardımcısı Ahsan Ayrancı ve İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün Erzincan Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulunda özel eğitim sınıfında eğitim gören öğrencileri ziyaret ederek eğitimlerine katkı sağlayacak olan Materyallerin bulunduğu sınıfın açılışını gerçekleştirdiler.

Açılışı gerçekleştirilen sınıf ve materyaller hakkında bilgi veren Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Hafif, orta ve ağır düzeyde mental sıkıntısı olan öğrencilerinki birleştirilmiş olan sınıf bunlar, özel eğitimli öğretmenlerimiz tarafından dersler veriliyor. İlimizde 95 özel eğitim öğretmenimiz bulunuyor. 46 adet de yeni atanan öğretmenlerimiz oldu. Dolayısıyla öğretmen açısından ilimizde hiçbir sıkıntı yok. Her ilçemizde özel eğitim öğretmenimiz bulunuyor. İlçelerimize bu materyaller ulaştırıldı.

Bu materyallerin bir özelliğinin de farklı yerlerde yapılmış ve ahşap olmaları olduğunu ifade eden Gün, eskiden plastik olan materyallerin sağlık yönünden sıkıntıları oluyordu. Bu yıl özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan tarafından Özel Çocuklara Özel Materyaller isimli proje kapsamında ilimizde de yeterli derecede materyal ve öğretmenimiz mevcuttur” dedi.

Daha sonra özel öğrencilerle sohbet eden Erzincan Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı ise konuşmasında; “Erzincan ilimiz bu tür çalışmalarda geç kalmıyor en kısa sürede adapte oluyor, Bu çalışma Milli Eğitim müdürlüğümüze yapılan çalışmalarına yeni bir yenilik olarak teşkil etmiş oldu. Öğrencilerimiz inşallah bu materyaller ile eğitimlerinde yeni bir evreye geçecekler. Burada öğretmenlerimize de özellikle teşekkür ediyorum. Bu materyaller öğrencilerimize en iyi katkıyı sağlayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan, Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla gerçekleştirilen projede Özel Çocuklara Özel Materyaller isimli proje kapsamında dağıtımı yapılan materyaller Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından veriler verilere göre dağıtımları yapıldı..

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni ve nitelikli hizmetler sunabilmek için pek çok alanda çalışmalar yürütülmektedir. Bunlardan biri de özel gereksinimle öğrencilerimiz için yürütülen özel eğitim materyal geliştirme çalışmalarıdır. Materyaller özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin eğitimi için son derece önemlidir zira özel gereksinimi öğrenciler materyallerle desteklenen eğitimlerde yaparak yaşararak öğrenme imkânını yakalamakta, işitsel ve görsel açıdan desteklenmekte, derse karşı ilgileri artmakta ve böylece kalıcı öğrenme gerçekleşmiş olmaktadır.

Ayrıca öğrencilerin eğitimlerine devam ettikleri özel eğitim uygulama okulları ve okulları bünyesinde bulunan özel eğitim sınıflarında zengin öğrenme ve üretmen ortamlarında bulunarak eğitimlerine devam etmiş olacaklardır. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Özel Çocuklara Özel Materyaller” çalışması kapsamında 91 farklı çeşitte toplam 143 bin materyal seti hazırlanmış, hazırlanan materyallerin, 50 tır ile81 ilde, bünyesinde hafif ve orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan öğrencileri barındıran özel eğitim okullarına ve özel eğitim sınıfı bulunan okullarımıza dağıtımı yapılmıştır..

Materyaller Ders Aletleri Yapım Merkezi, Bolu Açık Ceza İnfaz Kurumu ve İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere üç farklı merkezde üretilmiştir. Özel eğitimde en çok ihtiyaç duyulan materyaller kullanılan malzemeler bakımından fiziksel, kimyasal mekanik açıdan öğrencilere zarar vermeyecek niteliktedir.

Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından ilimizde faaliyet gösteren 3 özel eğitim uygulama merkezimize ayrıca il merkezi ve ilçelerde, bünyesinde özel eğitim sınıfı bulunan 25 okulumuza kolilerin dağıtımı yapılmıştır. Özel eğitim sınıflarında bulunan öğrenci sayıları ve yetersizlik türleri dikkate alınarak gönderilecek malzemelerin miktarı tespit edilmiştir.

Erzincan’da Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından verilen raporlar doğrultusunda, farklı engel türlerinde 58 öğrenci, özel eğitim sınıflarında yarı zamanlı kaynaştırma kapsamında eğitimlerine devam etmekte, üç farklı özel eğitim uygulama okulumuzda ise 219 öğrenci tam zamanlı olarak eğitimlerine devam etmektedir. Uygulama kapsamında gönderilen materyaller belirtilen amaçlar doğrultusunda toplamda 277 öğrencimizin özel eğitimine katkıda bulunacaktır.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler