Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Projeler Şehri Erzincan

31 Mart Yerel seçim öncesinde Erzincan’da hizmet veren Yerel ve ulusal basın mensupları ile kahvaltılı istişare toplantısı yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Hizmetlerin artarak devam edeceğini belirtti.

31 Mart Yerel seçim

31 Mart Yerel seçim öncesinde Erzincan’da hizmet veren Yerel ve ulusal basın mensupları ile kahvaltılı istişare toplantısı yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Hizmetlerin artarak devam edeceğini belirtti.

Erzincan Işık pınar beldesinde özel bir salonda gerçekleştirilen istişare toplantısına Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, Kadın kolları başkanı Gülseren Narbay, Erzincan AK Parti Gençlik Kolları başkanı Ömer Kayser ile Erzincan’da görev yapan yazılı ve görsel medya kuruluşları ve basın mensupları katıldı..

Toplantıda ilk olarak konuşmalarını yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, konuşmasında; İlçelerde ilde mahallelerde yeni bağlanan beldelerde dâhil her yerde gezdiğimizde hemşerilerimizin çok büyük bir teveccühü ve yine hemşerilerimizin yeniden AK Parti belediyesi ile Erzincan’a çok büyük hizmetler yapılacağı ile ilgili taleplerini isteklerini ve arzularını görüyoruz dedi.

Sizler de bizlerle birlikte çalışıyorsunuz, dolaşıyorsunuz. Gayret ve çalışmamızı da görüyorsunuz. Biz alanda değerli hemşerilerim değer basın mensupları hemşerilerimize hep projelerle gidiyoruz projelerimizi anlatıyor yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Bu bağlamda da yapılan işlerle Belediyecilik açısından hiçbir olumsuz tepkiye bugüne kadar rastlamadım, bu bizi ziyadesiyle memnun etmiştir.  AK Parti’nin bugüne kadar elimize yapmış olduğu yatırımlardan da zerre kadar bir noksanlık olmadığı ve en üst düzeyde memnuniyet olduğunu da algılıyoruz, hemşerilerimiz bunlardan da herhangi bir şikâyetleri yoktur. Biliyorsunuz Türkiye’nin ve dünyanın gündeminde bir ekonomik sıkıntı darlanma var, bunu herkes de söylüyor, biz de söylüyoruz bunu da kabul ediyoruz.  Aynı zamanda istihdam konusunda istihdamda en istihdamın en az olduğu ihtiyacın en az olduğu yerlerden bir tanesi Erzincan olmasına rağmen bu da gündeme geliyor.  Diğer illere göre biz çok çok iyi durumdayız’ Fakat Önümüzdeki dönem Hem bu istihdam yorum dönemde yatırımlar ekonomik yönden çok daha iyi olacağı kanaatindeyiz Bununla ilgili de çalışmalar devam ediyor.

Sayın velilerimiz, il başkanımız, bizler, başbakanımız,  Cumhurbaşkanımız ciddi manada bu konuda çalışma yapıyorlar, seçimlerden sonra da inanıyoruz ki Hem Bahar ayının gelmesiyle birlikte hem seçim kampanyasının bitmesi ile birlikte ekonomide de ciddi manada düzelmeler olacağını biliyoruz, onu da canı gönülden bekliyoruz. Milletvekillerimiz de bazen ayrı ayrı gezmek zorunda kalıyoruz çünkü alanda talep çok oluyor tayin talebi oluyor, işsizlik talepler oluyor, hemşerilerimizin özel talepler oluyor Tabii Biz iktidar partisi olduğumuzdan dolayı da bu Taleplerin bize gelmesi doğal diğer adaylara böyle bir taleple gidilmiyor. ;Milletvekillerimize kendilerine teşekkür ediyorum gerçekten üç aydır beraberiz üç aydır hemşerilerimizin taleplerini Ankara’da olan ilişkilerde çok kısa sürede çözüme neticeye bağlıyorlar Bu da bizim belediye başkanına çalışmamızı rahatlatıyor dedi.

Milletvekillerine ve il başkanına teşekkür eden Başkan Başsoy, Allah razı olsun o da alanda aldıkları talepleri anında çözüme kavuşturmak için elinden geleni yapıyor. Biz Ayrıca Biz bir teşkilatın bir aileyiz genel başkanımızın önderliğinde genel merkezimizin teşkilatlanma yapısı AK Parti’nin teşkilatlanma yapısı Türkiye’de ve dünyada örnek gösterilecek bir teşkilatta teşkilatlanma yapısına sahiptir. Bize alan hâkimiyetini tüm Türkiye’de şu anda sağlamış durumdayız. Kadın kolları,  gençlik kolları, merkez ilçe ilçe teşkilatlarımız,  meclis üyelerimiz ile birlikte Gerçekten mükemmel bir çalışma sergiliyoruz.

AK Parti 17 yılda yıldır iktidarda ise bunun altında yatan liderimizin önderliğinde çok güçlü bir teşkilat yapılanması ve bu teşkilatın devamlı hareket halinde olması ve her sene yapılan seçimlerde Çok üst düzeyde başarı elde etmesini altında yatan budur.  Ben Bu bağlamda da tekrar il başkanımıza ve tüm ekibe teşekkür ederim. İnşallah 31 Mart seçimlerinde ipi göğüsleyende yine AK Parti Olacaktır. Vatandaşlarımız önümüzde ki 5 yılın ne kadar önemli olduğunu, yatırımların devamı için AK Parti belediyesinin önemi ortadadır. İnşallah çok büyük bir farkla belediye başkanlığını kazanacağız ve yolumuza devam edeceğiz bundan kimsenin endişesi olmasın,  çünkü bu şehrin gerçekten yatırıma ihtiyacı var bu şehrin hizmete ihtiyacı var, Bu Şehir geçmişte çok acılar yaşamış göç vermiş bir şehir ama, geldiğimiz noktada son 17 yılda Türkiye’nin en sayılı şehirlerinden Biri haline gelmiştir eğitim altyapısıyla Ulaşım altyapısıyla Sağlık altyapısıyla yükseköğretime üniversite altyapısıyla Türkiye’de sayılı bir noktaya gelmiştir ve bundan sonra yapılacak Turizm hayvancılık ve tarım yönünde yapılacak yatırımlarla birlikte hem istihdam artacak hem ekonomik daha da iyi bir yere gidecek ve şehrimiz kalkınmaya büyümeye devam edecek.

Bugün burada bizimle birlikte olduğunuz için tüm basın mensuplarına huzurlarında teşekkür ediyorum hemşerilerimize Çok teşekkür ediyorum hemşerilerimize 31 Mart’ta şunu söylüyorum istikrardan yana güvenden yana birlik beraberlik kardeşlikten yana ve şehrin kalkınması ndan yana oy kullanmalarını rica ediyoruz çünkü bilinmedik şeylerde macera aramaya gerek yoktur şehrimiz mükemmel bir hale geldi..  

Bunu daha da geliştirecek tek parti varsa o da AK Partidir. Biz bu yolda çalışmaya yürümeye devam edeceğiz. Biz 24 proje üzerine 53 proje daha ekleyerek 77 proje ile 5 yılımızı tamamladık bu projeler kayda değer projeler yani şehrin altyapısını sosyal donatı alanı kapsayan projeler işte Jeotermal Kaplıcaları yapılması çevre yolu üzerindeki iki tane battı çıktı mı yapılması alt geçitlerin üst geçitlerde çöpten enerji elde edilme test mi yapılması arıtma tesisinin yapılması itfaiye binasının yapılması katı atık düzenleme deposunu yapılması,  Et Entegre tesisi hayvan canlı hayvan pazarı,  100 öğrencilik kreşin,  itfaiye binası,  cumartesi pazarı , Esentepe öyle aklıma gelenleri hızlı hızlı saymak istiyorum. Yine hem camii kebir hem boyacılar Camisi’nin bahçesine yaptığımız sosyal donatılar, yeşil alanda büyük bir gelişme sağladık çevrede çok büyük bir gelişme sağladık yeşil alanlarda özellikle otomatik sulama 150 kilometre, yine yeraltı çöp konteyner anın Erzincan’a ilk defa getirilip ve 100 noktada uygulanması, 9 Bin  çöp konteyner mahallelere dağıtılması, şehrin asfaltının tamamının yapılması kaldırımlarının yapılması ve şehri aydınlatan yeni bir aydınlatma sisteminin yapılması.  Allah’a hamdolsun son haftaya girmiş bulunuyoruz

Tabii bunu söylerken bu seçim dede  24 çarpı 2 yani  48 proje ile hemşerilerimizin önüne çıktık ve bu 48 proje ile ilgili de şu anda ekiplerimiz çok ciddi bir arada çalışıyor üç dört tane projemizin projeleri hazır hemen ihale aşamasına getirdik kaynakları da hazır daha çok istihdam ve yatırıma yönelik projeler olacak bunlar da buradan hemşerilerimize bildirmek istiyorum, en önemli projelerimizden bir tanesi hem istihdam yönünden hem de belediyemizde ekonomik yönden para kaynağı olacak karbondioksit gazı üretme tesisi, hemen ihalesini yapacağız projeler hazır kaynak hazır ve bunu da burada yaklaşık 50 kişiye yakın hemşerimiz çalışacak. Bir de sosyal bir proje söyleyeyim kadınlarımıza yönelik Özellikle kadın Yaşam Merkezi çok önemsiyorum ev hanımları biliyorsunuz evlerde işleri bittikten sonra ciddi manada bir boşluk oluşuyor Can sıkıntısı oluşuyor bunların da belli bir yerde gün içerisinde toplanarak sosyal aktiviteler gerçekleştirmeleri için yüzme havuzunun olduğu spor komplekslerinin olduğu, kütüphanesinin olduğu, çevre düzenlenmesi ve oyun parklarıyla çok mükemmel tesislerin olduğu kadın yaşam merkezini de hayata geçireceğiz. Bunların tamamı ücretsiz olacak dedi.

Ayrıca hayvancılık yönünden çiftçileri destekleyici projelerinin de olduğunu belirten başkan Başsoy, Sulama ve elektrik maliyetlerini Erzincan Belediyesi olarak üçte birini karşılayacaklarını belirterek, Sera projelerine de destek vereceklerini belirtti.

Kardeş belediye ile ilgili Sayın Başbakanımızın da alacağı İstanbul’daki bir meclis kararı Bizim buradan alacağımız Meclis kararıyla birlikte de çok ciddi manada İstanbul Belediyesi’nden de Erzincan’ımızda ki bu 48 projenin yapılmasında da çok ciddi bir katkısı olacağını da belirtmek istiyorum” dedi..

Haber: Hasan Çakmak

Haberler