Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül 85 kişi değil, 85 milyon için çalışalım

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 15 Temmuz 2024 tarihinde CHP Erzincan İl Başkanlığında bir basın toplantısı yaparak 15 Temmuz darbe girişimi ve meclise gönderilen kanun tasarılarını değerlendirdi.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP Erzincan İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyerek, 15 Temmuz darbe girişimi ve AK Parti tarafından meclise gönderilen kanun tasarıları hakkında konuştu.

Mustafa Sarıgül, bundan 8 yıl önce 15 Temmuz günü, demokrasimize, meclisimize ve cumhuriyete karşı yapılan saldırıların Türk milleti tarafından püskürtüldüğünü söyledi.

“O gün cumhuriyetin değerini bir kez daha anladık,” diyen Mustafa Sarıgül, herkesi cumhuriyetin etrafında birleşmeye, hukuk ve demokrasiden ayrılmamaya çağırdı.

Sarıgül, “Kime yapılırsa yapılsın, kim yaparsa yapsın darbenin karşısındayız. Türkiye Cumhuriyeti’ni dönüştürmek ve değiştirmek isteyenlere asla geçit vermeyeceğiz,” dedi.

MECLİSİ ÇALIŞMIŞ GÖRÜNMEK İÇİN ÇALIŞTIRIYORLAR

Yaptığı basın toplantısında, AK Parti tarafından meclise gönderilen yasa tasarılarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Mustafa Sarıgül, “AK Parti’nin meclise gönderdiği yasa tasarılarında milletin derdine derman olacak hiçbir şey yok, meclisi çalışmış görünmek için çalıştırıyorlar,” dedi.

Sarıgül, 9 yargı paketinde toplumsal barış affı, ehliyet affı ve çekte hapis cezasının kaldırılması konularının olmamasını da eksiklik olarak değerlendirdi.

CİNAYETE, ÖTANAZİ DEYİNCE VİCDANLARINIZ MI AKLANIYOR?

AK Parti, tarafından meclise gönderilen sokak hayvanları ile ilgili yasa tasarısına ilişkin değerlendirmeler de yapan Sarıgül, şunları söyledi:

“Ötanazi diyerek bunu yumuşatamazsınız. Bu bir cinayettir. Cinayete ötanazi deyince vicdanlarınız mı aklanıyor?

Onaysız ötanazi olur mu? Size o hayvanın hayatına son verme hakkını kim verdi?

Bu çağdışı teklife, bu vahşi teklife şiddetle karşı çıkıyorum. Bu kanun teklifi meclise geldiğinde “hayır oyu” kullanacağımı şimdiden ilan ediyorum.”

ONLARIN AĞZI DİLİ YOK AMA YUKARIDA ALLAH VAR, BU MİLLETİN DE VİCDANI VAR

“Sokak hayvanı sayısı 4 milyona çıkarken bu beyler oturup seyrettiler. Son 5 yılda sadece 55 tane hayvan bakım evi açtılar. Yılda sadece 200 bin kısırlaştırma yaptılar. Şimdi suçu hayvanlara atıyorlar.

Onların ağzı dili yok ama yukarıda Allah var, bu milletin de vicdanı var.

Türkiye’de ilk hayvan hastanesini kuran bir belediye başkanı olarak buradan belediyelere çağrıda bulunuyorum: Hayvanları öldürmeyin, hayvan hastanesi kurun.”

SUNİ GÜNDEMLERLE MECLİSİ MEŞGUL ETMEYELİM

Sarıgül basın toplantısını milletvekillerine yaptığı şu çağrı ile bitirdi: Toplumsal barış affı, ehliyet affı çıkaralım. Çekte hapis cezasını kaldıralım. Emekliye, asgari ücrete zam yapalım. Esnafa can suyu kredisi verelim. Çiftçiyi, besiciyi destekleyelim. Kısaca 85 kişi değil, 85 milyon için çalışalım.

Haberler