Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül; CHP Sivas Kongresi ruhunu taşıyan partidir

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 4 Eylül 2024 tarihinde Sivas’a giderek, Sivas Kongresi’nin 105’inci yıldönümü ve CHP tüzük değişikliği kurultayının sembolik açılış törenine katıldı.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa

CHP’nin4-9 Eylül tarihleri arasında yapacağı tüzük değişikliği kurultayı, Sivas Kongresi’nin 105’inci yıl dönümünü olan 4 Eylül’de Sivas’ta başladı.

SARIGÜL, TÜRKİYE’Yİ YENİDEN ATATÜRK TÜRKİYE’Sİ YAPACAĞIZ

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, burada yaptığı konuşmada, CHP’nin sıradan bir siyasi parti olmadığını, partiden öte anlam ve değerleri içinde barındırdığını belirterek, “CHP, ülkemizin her zor döneminde o döneme uygun görevler üstlenmiştir,” dedi.

4 Eylül 1919 tarihinde yapılan Sivas Kongresinin CHP’nin ilk kongresi olduğunu anımsatan Mustafa Sarıgül, şunları söyledi: “CHP, Sivas Kongresinde manda ve himayeyi reddetmiş, “Tam bağımsız Türkiye!” diyerek Mustafa Kemal liderliğinde milli mücadeleyi örgütlemiştir.

Daha sonra Cumhuriyeti kurmuş, biçimlendirmiş, ülkemizde demokrasinin kurulmasına öncülük etmiş ve sosyal demokrasi ilkelerini geliştirmiştir.

CHP, SİVAS KONGRESİ RUHUNU TAŞIYAN PARTİDİR

Yerel seçimlerde elde ettikleri başarının milletin CHP’ye olan güvenini gösterdiğini ifade eden Sarıgül, “Bu güveni koruyarak, yapacağımız tüzük kurultayında, örgütümüzün gücünü ve etkinliğini artırarak Türkiye’yi yeniden Atatürk Türkiye’si yapacağız,” dedi.

ATATÜRK TÜRKİYE’Sİ DIŞARIYA AVUÇ AÇMAMAK DEMEKTİR

 Sarıgül, Atatürk Türkiye’sini şöyle anlattı: Atatürk Türkiye’si demek, Atamızın yaptıklarını yapmak demektir. Yani, denk bütçe demektir. Türk parasının değerini korumak demektir. Gelirin kadar, harcamak demektir. Kendi kendine yetmek demektir. Dışarıya avuç açmamak demektir. Bunu da Ancak CHP yapar. CHP, Sivas Kongresi ruhunu taşıyan partidir. CHP, Malazgirt’ten Kocatepe’ye tam bağımsız Türkiye! Diyenlerin partisidir.

Sarıgül sözlerini şöyle bitirdi: CHP, Sivas Kongresi’nin yapıldığı en olumsuz koşullarda bile hedeflerine ulaşmışsa bu hedefe de ulaşacaktır. Sivas Kongresi’nin 105. yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum”

Haberler