Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül; hazırlayacağımız rapor arşivlerde kalmamalıdır

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, İliç’te meydana gelen maden faciasını araştırmak üzere kurulan TBMM İliç Araştırma Komisyonunun Uşak Kışladağ altın madeninde yaptığı incelemelere katıldı.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa

TBMM İliç Araştırma Komisyonu başkanlık divanı üyesi, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül Kışladağ altın madeninde yapılan incelemeler sonrasında bir açıklamada bulundu.

SARIGÜL, “KOMİSYON KURDUNUZ DA NE OLDU?” DEDİRTMEYELİM

Mustafa Sarıgül, İliç altın madeni faciasının nedenini ve böylesine bir facianın bir daha yaşanmaması için yapılması gerekenleri tespit etmek için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, bu amaçla Kışladağ altın madenine geldiklerini söyledi.

Komisyon olarak özellikle altın madenciliğindeki sorunları tespit eden, çözüm önerileri belirleyen, bir daha benzer kazaların yaşanmaması için, yasama ve yürütme organlarına yol haritası olacak bir rapor hazırlayarak TBMM’ne sunmak istediklerini ifade eden Sarıgül şunları söyledi: “Ortaya çıkacak rapor, ülkemizde bir daha bu tür acıların yaşanmamasını sağlamalıdır. Hazırlayacağımız rapor arşivlerde kalmamalıdır. “Biz raporumuzu yazdık, bundan ötesi bizim görevimiz değil,” diyemeyiz. Bu raporun hayata geçmesi için, bulduğumuz eksikliklerin yasalaşması için iktidar, muhalefet demeden çalışmamız lazım. “Komisyon kurdunuz da ne oldu?” dedirtmememiz lazım.”

Haberler