Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül, İliç faciasında sendikalarla aynı tarafız

İliç faciası sonrasında kurulan ve 11’nci toplantısını yapan TBMM Araştırma komisyonu üyesi CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül yaptığı açıklamasında “İliç Faciasında sendikalarla aynı taraftayız” dedi.

İliç faciası sonrasında kurulan

Sarıgül açıklamasında; İliç Araştırma Komisyonunun 11nci toplantısını yapıyoruz. Bugünkü toplantıda, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK temsilcilerini dinleyeceğiz.

İliç’te yaşadığımız faciaya sendikaların gözüyle bakacağız, sendikalarımızın önerilerini ve görüşlerini alacağız.

Bizler komisyon üyesi milletvekilleri olarak burada nasıl ki demokrasi sayesinde oturuyorsak aynı şekilde sendikalarda demokrasi sayesinde varlar.

Sendikacı arkadaşlar, işçileri temsil ediyor, bizler de milleti temsil ediyoruz. İşçi kardeşlerimiz de bu milletin bir parçası olduğuna göre bizler işçilerin de temsilcisiyiz. O nedenle karşı karşıya değil yan yanayız. Sendikaların işçileri ilgilendiren olaylara duyarsız kalması sessiz kalması mümkün değildir. Bu nedenle bugünkü toplantıyı çok önemsiyorum. İliç faciasında ben hemşerilerimi, canlarımı kaybettim, sendikacılar da arkadaşlarını kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun.

Bu faciada kaybettiğimiz işçi kardeşlerimizin ve geride bıraktıklarının hak ve hukuklarını birlikte savunacağız” ifadelerini kullandı.