Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül; Ordumuzu huzursuz etmeyin

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, TBMM’de bir basın toplantısı yaparak ülke gündemine ilişkin görüşlerini açıkladı.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa

Mustafa Sarıgül, Ak Parti kadrolarının, 12 Eylül darbe iklimini değiştirecek, ülkede bir bahar havası estirebilecek, yetkileri, güçleri ve zamanları olduğunu ama iktidarlarını sürdürmek için ülkeyi kara kışa çevirdiklerini söyledi.

22 yıldır ülkeyi yönetenlerin, teğmenlerin kendilerine kılıç çektiğini iddia etmesini eleştiren Sarıgül, “Türkiye gibi darbelerden çok çekmiş bir ülkede darbenin imasının bile yapılması doğru değildir, buna herkes dikkat etmelidir,” dedi.

Mustafa Sarıgül, ülkeyi yönetenlere seslenerek, devletin tepkiyle yönetilemeyeceğini, “Atatürk’ün askeriyiz” diyen teğmenleri suçlamanın Türk ordusunu huzursuz edeceği uyarısında bulundu.

 CEHALETİ YENEMEZSEK, NARİN’LERİMİZİ KORUYAMAYIZ

Eğitim öğretim yılının başladığını hatırlatan ve “Narin evladımız yaşasaydı o da bugün okula gidecekti” diyen Sarıgül şöyle devam etti: Narin yavrumuzu kötülüğün pençesinden koruyamadık. Bu kötülüğün nedeni cehalettir. Cehaleti yenemezsek Narin’leri koruyamayız. Türkiye’nin en önemli meselesi eğitimdir.

Bütçeden eğitime ayrılan payın artırılması gerekir. Çocuklar okullarına sırt çantaları ve beslenme çantaları boş gidiyor. Okullarda okul zili değil çocuklarının karnı zil çalıyor. Çocuklarını koruyamayan ve doyuramayan bir ülke, bir toplum olamayız. Bu ayıptır günahtır.

ÇOCUKLARA BİR ÖĞÜNYEMEK VE TEMİZ SU

“Okullarda çocuklarımıza bir öğün yemek vermemiz, yeterli sayıda yardımcı personel bulundurmamız lazım” diyen Sarıgül, öğretmen maaşlarının da yoksulluk sınırının üstüne çıkartılmasını istedi. Taşımalı eğitimin sonlandırılması ve köy okullarının açılması çağrısında bulunan Sarıgül, “Ülkemizin geleceğini belirleyecek olan eğitimdir. Nitelikli ve iyi bir eğitim vermeden, eğitimde fırsat eşitliği sağlamadan hiçbir yere varamayız,” dedi.

Haberler