Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehitler Unutulmadı

Çanakkale Zaferinin 104’nci yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü sebebiyle, Erzincan’da şehitler mezarları başında anıldı.

Çanakkale Zaferinin 104’nci yıldönümü

Çanakkale Zaferinin 104’nci yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü sebebiyle, Erzincan’da şehitler mezarları başında anıldı. Şehitliğe çelenklerin sunulmasının ardından, şehitler mezarları başında ziyaret edilerek, dualar edildi ve karanfil bırakıldı

Erzincan’da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kutlandı. Çanakkale Deniz Zaferinin 104. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk tören Garnizon Şehitliğinde yapıldı. Düzenlenen törenlerde 104 yıl önce kazanılan zaferin kahramanları anıldı.

Çanakkale Zaferinin 104’nci yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü sebebiyle, Erzincan’da şehitler mezarları başında anıldı.

18 Mart Şehitler Günü sebebiyle Garnizon Şehitliğinde anma programı düzenlendi. Şehitliğe çelenklerin sunulmasının ardından, şehitler mezarları başında ziyaret edilerek, dualar edildi ve protokol mensupları tarafından mezarlarına karanfil bırakıldı.    

Garnizon Şehitliğinde düzenlenen anma programına Vali Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, 3. Ordu komutanlığı denetleme değerlendirme başkanı Tuğgeneral Mustafa Barut, Erzincan belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, sivil ve askeri erkânın yanı sıra gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Vali Ali Arslantaş, 3. Ordu komutanlığı denetleme değerlendirme başkanı Tuğgeneral Mustafa Barut Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve Şehit aileleri Derneği Başkanı Özel Kılıç tarafından Şehitlik Anıtına çelenkler sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması, saygı atışının yapılması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarını yapan Şehit aileleri koruma derneği başkanı Özal kılıç; “ Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale zaferinin 104. Yılını kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin şehitler gününü idrak ediyoruz. Çanakkale cephesinde kahraman ordumuzun verdiği mücadele sadece Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkileyen derecedeydi. Bu cephelerde kazanılan zaferlerin güç dengelerini değiştirmiş, vatanımızın paylaşım hayallerini yıkmış yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici yönü gözler önüne getirilmiştir.

Çanakkale cephesinin Anadolu halkına verdiği azim umut ve kararlılık kurtuluş savaşının meşalesini de ateşlemişti. Çanakkale Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne kadar kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza kadar anımsatacak bir destan ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Şehitlik Şeref defterini imzaladı. Vali Arslantaş Şeref defterine yazısında; “Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından olan, bağımsızlık savaşımızın temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünü kutlamak ve vatanı, bayrağı ve istiklali uğruna en değerli varlıkları olan canlarını vererek şahadet mertebesine ulaşan siz aziz şehitlerimizi anmak için huzurunuzdayız.

Çanakkale Zaferimizin yıl dönümünde, ecdadımızın manevi mirasının yılmaz bekçileri olarak, ezelden ebede bağımsızlığımız ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Uğruna can verdiğiniz değerleri, kıymetli emaneti sonsuza dek yaşatmak bizlerin en kutsal görevidir.

İnancınız, cesaretiniz ve kararlılığınızla şanlı bayrağımıza renk verip, tarihimize destanlar kattınız, milletimize şeref verdiniz. Devletimizin ve milletimizin bekası için canlarınızı feda ederek aziz vatanımızı, şanlı bayrağımızı, destansı tarihimizi ve cumhuriyetimizi bizlere emanet bıraktınız. Emanetiniz, emanetimizdir. Rabbim sizlerden razı olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere yıl dönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi’ni ve şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bizlere armağan eden, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzuru ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

Okunan Kuran Tilaveti ve yapılan dualardan sonra Protokol mensupları daha sonra şehit mezarlarını ziyaret ederek, mezarlara karanfil bıraktı.

Vali Arslantaş ve beraberindeki heyet daha sonra Deprem ve Hava Şehitliklerini ziyaret ederek, şehitler için dualar okudular.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler