Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sınırlar Arttı

Erzincan Ticaret İl Müdürü ve il tüketici hakem heyeti başkanı Recai Palabıyık, uyuşmazlık halinde başvurularda değişen sınırlar ve çağrı merkezli aramalarda yaşanan sıkıntılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Erzincan Ticaret İl Müdürü

Erzincan Ticaret İl Müdürü ve il tüketici hakem heyeti başkanı Recai Palabıyık, uyuşmazlık halinde başvurularda değişen sınırlar ve çağrı merkezli aramalarda yaşanan sıkıntılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Palabıyık açıklamasında; “01.01.2019 tarihi itibariyle tüketici sorunları hakem heyeti başkanlıklarına yapılan müracaatlar da kapsam da olan sınırlar arttırıldı. Uyuşmazlık halinde 2018 yılında 6 bin 870 TL olan sınır 2019 yılı itibariyle 8 Bin 480 TL’ye çıkarıldı.

2019 yılı için parasal sınırımız 8 Bin 480 TL ye çıkarıldığına ilişkin resmi gazete 26.12.20128 tarihinde yayımlanarak 01/01 /2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu ne anlama gelmektedir. Vatandaşımızın yapmış olduğu mal ve hizmet alımlarında anlaşmazlık durumunda yapılan alışverişin tutarı 8 Bin 480 ve altında ise Hakem Heyeti Başkanlığımıza bu rakamı geçiyorsa tüketici mahkemelerine müracaatları zorunlu olmaktadır dedi.

ÇAĞRI MERKEZLİ ARAMALARA DİKKAT

Çok önemli bir konuyu da sizlerle paylaşmak istiyorum diyerek,  çağrı merkezli aramalar hakkında yaptığı değerlendirmede,  Bu konu çok önemli, son günlerde hakem heyetlerine yapılan müracaatların konuları incelendiğinde internet üzerinden bazı bankaların veya iletişim hizmetlerinin numaraları girilerek veya aranarak tüketicilerimizden sağlık hizmetleri alanın da ücret tahakkuk ettirilip, sizin borcunuz var denilip ödemediniz şeklinde  ücret almaktalar..

Vatandaşlarımızın bu konuda çok hassas olmalarını rica ediyorum. Kendilerini her ne kadar arandığında arayan numara bankanın bire bir numarası ile eşleşse de katiyen kabul etmesinler. Bilgelerinizi güncelleyeceğiz diyecekler kesinlikle kabul etmesinler. Her bankanın ilimizde şubesi olduğundan banka şubelerine başvursunlar. Sağlık hizmetleri ile ilgili alanda icra işlemi yapılıyor denildiği takdirde ise vatandaşlarımızın mutlaka tüketici sorunları hakem heyeti başkanlığımıza müracaat ederek konu ile ilgili bilgi almalarını önemle rica ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler