Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Süt Entegre Tesisinde Sona Gelindi

Erzincan İlinde yapılması planlanan Kuzey doğu Anadolu kalkınma ajansı(KUDAKA) destekli Erzincan Süt Entegre fabrikası ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Erzincan İlinde yapılması planlanan

Erzincan İlinde yapılması planlanan Kuzey doğu Anadolu kalkınma ajansı(KUDAKA)  destekli Erzincan Süt Entegre fabrikası ile ilgili olarak Erzincan Valiliği toplantı salonunda basın mensuplarına yönelik olarak bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Erzincan Valiliği Toplantı salonunda Erzincan Valisi Ali Arslantaş Başkanlığında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Erzincan AK Parti Milletvekilleri Süleyman Karama, Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan İl Özel İdaresi genel sekreteri Yaşar Felekoğlu, Erzincan Ticaret odası başkanı Ahmet Tanoğlu, Erzincan Ziraat odası başkanı Tamer Geyik, Damızlık ve sığır yetiştiricileri birliği başkanı Yaşar Faruk Günay ve Erzincan ilinde hizmet veren ulusal ve yerel basın mensupları katıldı..

Toplantıda ilk olarak bilgi veren Erzincan Valisi Ali Arslantaş açıklamasında; “Bugün burada tarihi günlerden birini yaşıyoruz. Bugün burada sizlerle paylaşacağımız Erzincan’ın sivil toplum ile Erzincan’ın kamu kurumlarının bir araya gelerek Erzincan ekonomisinin geleceğini şekillendirecek önemli bir yatırıma imza atmasını sizlerle paylaşmak üzere buradayız. Yaklaşık iki yıl önce yaptığımız konferansta tespit ettiğimiz öncelikli yatırımların başında tarım ve hayvancılık geliyor. Hayvancılığı geliştirebilmek içinde et ve süt Entegre tesisleri kurulması yönünde kararlar alınmıştı. Tarım bakanlığımız ve Erzincan belediyemiz iş birliği ile bir et Entegre tesisi kuruldu.

Süt için de Kuzey doğu Anadolu kalkınma ajansı(KUDAKA) Erzincan il özel idaresi, Erzincan Belediyesi, Ticaret Sanayi odası, Damızlık sığır yetiştiricileri birliği, Erzincan ziraat odası iş birliği yaparak kaynaklarını bir araya getirmiş bulunuyor.

Toplamda 10 Milyon TL’ye mal olacağını ön gördüğümüz bir işletmeyi Erzincan Ekonomisine kazandırmış olacağız. 35 bin dönüm bunun 3 bin 500 metre karesi kapalı 32 bin metre karesi açık alan olan fabrika binası 2 Milyon TL’ye satın alındı. Gecen hafta içerisinde de 73 adet makinanın ihalesi yapıldı. Bu makine alım ihalesi için de 7 Milyon TL kaynak ayarlandı. Burada 20 Ton kaşar, 20 ton da beyaz peynir, 5 ton da tereyağı süt, yoğurt gibi ürünler işlenerek mamul hale getirilerek mandıra işletmesi, süt fabrikası projesi. Bunun da yine Türk Kızılay’ı vasıtasıyla pazarlayacağız.

Market raflarında Erzincan adı ile üretilen ürünler Türk Kızılay’ı ismi ile bulunacak. Birinci günden itibaren bu yolda bizlerle birlikte yürüyen oluşan kriz anlarında bize destek moral veren vekillerimize, bu yerin satın alınması aşamasında fiyatın düşürülmesinde de katkı sağladılar. Ben burada bu çalışmayı yakından takip eden sayın Başbakanımıza da özellikle teşekkür ediyorum. İşin başından itibaren bizimle birlikte olan Ticaret odası, Erzincan İl Özel idaremiz yükün büyük bölümünü eline aldı bu yüzde 40’lık bir miktar. Erzincan Belediyemiz yine işin başından itibaren bizlerle birlikte yanımızda durdu ve ziraat odamız yine aynı şekilde bizlerle birlikte hareket etti. Bu aşamadan sonra sütü toplama noktasında da Damızlık sığır yetiştiricileri birliğimize emanet etmiş olacağız ki onlarda proje ortağımız. Kuzey doğu Anadolu kalkınma ajansı(KUDAKA) da bizlere inanarak bu güdümlü projeyi yönetim kurulu kararları ile onayladılar.

Kısa bir değerlendirme konuşması yapan AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman; “Erzincanlı yatırımcıları buraya davet ettiğimiz de ve buraya gelmelerinde zorlandıklarında VOSLOV geldi. Almanya’dan gelip Erzincan’a bir yabancı gelip yatırım yaptı ise yerli iş adamlarımızın da hızlanmaları lazım. Bunda bizler başarılı olamadık. Bu fabrikayı Sayın valimiz söylediler Bu fabrikayı devralmak için çalıştığımız günler çok üzüldüğümüz günlerdi. Ama şimdi seviniyoruz. Erzincan yerli burada yerleşik olan yatırımcıların yatırımlarıyla kalkınır diye karar verdik. Onun için de Valimizle daha çok yerli katkısı Burada yerli katkısı daha fazla olan yatırımcılarla Erzincan kalkınır dedik. Dışarıdan yatırımcılar gelip gidiyor. Türkiye’de bu çok var. Zaten biliyorsunuz mücadele merkezlerini yaparken de bundan çekinildi. Hakikaten onun için çok iyi bir örnek. Katkısı olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Toplantıya katılan gazetecilerin konu ile ilgili sorularını yanıtladılar. Slayt eşliğinde alınan makinaların tanıtımı da yapıldı.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler