Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TBMM Maden Kazası Araştırma Komisyonu 11. toplantısını yaptı

11’nci toplantısını yapan TBMM Maden Kazası Araştırma Komisyonu Türk İş Sendikası yöneticileriyle bir araya geldi.

11’nci toplantısını yapan TBMM

Toplantıda konuşan komisyon üyesi AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman konuşmasında, 11’inci toplantıyı yapıyoruz ve bu toplantıların sonucunda, inşallah, biz “Bu kazanın bir daha olmaması için neler yapabilirizi konuşuyoruz.

Yani bir Araştırma Komisyonu, onun için soruşturmadan çok araştırmaya önem veriyoruz gelecekteki bu gibi madenlerde işletmenin daha rahat yürümesi için. Ne diyoruz? Başkanımız da biraz önce söyledi; önce insan, önce çevre, sonra güvenli madencilik. Onun için, burada sendikamızın da önemi elbette çok büyük.

Bu kaza olur olmaz, eskiden beri çok sevdiğim, DEMİRYOL-İŞ’ de birlikte çalıştığımız Ergün Atalay aradı ve üzüntülerini belirtti. Orada sendikanın yani TÜRK-İŞ’ in ne gerekiyorsa yapması gerektiğini, bu kazanın oradaki etkilerinin azaltılması için neler yapılabilirse onu yapacaklarını söylediler. Sendika Başkanımız da geldi, onlarla birlikte çalıştık ve devam ettik ama ben bir konuya girmek istiyorum. Tabii, uzun bir bayramdı; bayramda İliç’te bütün bu aileleri ziyaret ettik, hakikaten hepsi de çok üzgündü. Bu kazanın olması hem kendilerini hem de İliç’i çok etkiledi, biz de Erzincan Milletvekili olarak bundan çok etkilendik. Onun için, böyle kazalar olmasın istiyoruz ama sendikaların bu konularda fikirlerini biraz daha fazla çalışarak söylemesi gerekir. Orada ne olsa bu kaza olmazdı diye sendikalardan daha açık şekilde söylemeleri gerektiğini düşünüyoruz. Elbette o işçilerin çalışma alanları yani -toprak altında kalan işçiler sendikalı mıydı, değil miydi; onu çok açmayacağım- orada onların toprak altında kalmaması için ya da toprağın yerinin değişmemesi için ne gibi tedbirler alınacağı daha öncelerde sendikaların da daha fazla görüş bildirmesi lazım.

Diğer yerler, diğer zamanda bu kazadan sonra sendikalar bunun bir kaza olmadığını, hakikaten kazanın ötesinde bir şey olduğunu söylediler. Yani burada TÜRK-İŞ’ in ne demek istediğini anlamak istiyoruz yani tedbirler mi alınmadı da kaza değil de kasıtlı gibi beyanlar verdiler. Burada ise siz daha çok yani genel konulara değindiniz. Hâlbuki biraz daha İliç’in özel konularına bundan sonra, bu sorulardan sonra o konulara da girerseniz seviniriz. Ben şu soruyu sorayım: Gerçekten İliç özelinde neler yapılabilirdi gibi bir soru sorayım; onunla ilgili bana biraz bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkür ederim Başkanım, sağ olun” ifadelerini kullandı.