Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tek Çatı Altında Bir Araya Getirildi

Erzincan’da tüm sulama birlikleri tek çatı altında bir araya getirildi. Özel idare tarafından işletilen Erzincan Ak bulut sulama birliği de fes edilerek Erzincan Sulama Birliği adı altında tek çatıdan hizmet verilmeye başladı.

Erzincan’da tüm sulama birlikleri

Erzincan’da tüm sulama birlikleri tek çatı altında bir araya getirildi. Özel idare tarafından işletilen Erzincan Ak bulut sulama birliği de fes edilerek Erzincan Sulama Birliği adı altında tek çatıdan hizmet verilmeye başladı.

Özel idare tarafından işletilen Erzincan Ak bulut sulama birliği de fes edilerek Erzincan Sulama Birliği adı altında tek çatıdan hizmet verilmeye başlandı. Erzincan Sulama Birliği Müdürü Eyüp Soylu, Ak Bulut Sulama Birliğinin de kedileri tarafından teslim alındığını Ak Bulut Sulama Birliği bölgesinde ki çiftçilerin 15 Mart 2019 tarihine kadar su beyannamelerinin iletmeleri gerektiğini ifade etti.

Erzincan Sulama Birliği Müdürü Soylu açıklamasında; “Erzincan sulama birlikleri tasfiye edildikten sonra, Devlet Su İşleri personeli olarak ben bakan onayı ile sulama birliklerine atanmış bulunmaktayım. Erzincan’da Altın Ada sulama birliği ve sol sahil sulama birliklerine atandım. Daha sonra gelişmeler neticesinde Altın Ada sulama birliği fes edilerek Sol Sahil sulama birliği ile birleştirilmiştir.

2018 yılında Erzincan Ak bulut sulama birliği adı altında hizmet veren sulama birliği fes edilip tasfiye sürecine girildikten sonra, 2008 yılı sulama sezonunda il özel idaremiz zamanında AK Bulut sulama birliğinin işletmesi yapılmış olup şu an itibari ile Genel müdürlüğümüzün; Erzincan ili merkez ilçesi sınırları içerisinde inşaat edilmiş olan Erzincan Çardaklı projesi, Erzincan baraj sulaması ve Erzincan ovası Pompaj (P1, P2 ve P3) sulama tesisinin işletme, bakım ve yönetim sorumluluğunun 4 NOLU Bakanlıklara Bağlı, İlişkili Kurum ve Kuruluş ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 121. maddesinin (i) fıkrası uyarınca ve ilişik devir sözleşmesi esasları dâhilinde başında bulunduğum  “Erzincan Sol Sahil Sulama Birliği devri uygun görülmüştür..

Bu tarihten itibaren Erzincan’da artık tek bir sulama birliği faaliyet göstermektedir diyen Erzincan Sulama Birliği Müdürü Soylu, Ak bulut sulama birliği bölgesinde ki çiftçilerimizin 15 Mart 2019 tarihine kadar su beyannamelerini Ziraat odası binasında ki 2’nci katta bulunan hizmet binamıza vermeleri rica olunur. Aynı zamanda 2019 yılında ekmiş oldukları ürünlerin su kullanım hizmet bedelleri de yine aynı bu binada tahsilat yapılmaktadır. “ dedi.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler