Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trafik uyardı; ”Kurallara Uymak Hayat kurtarır”

Uzun Kurban Bayramı tatili süresince Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince alınan tedbirler neticesinde ölümlü kaza olmadığı belirtildi.

Uzun Kurban Bayramı tatili

Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri kapsamında; geçen yılki Kurban Bayramı Tatiline kıyasla;

Erzincan İl sınırları içerisinde herhangi bir ölümlü trafik kazası meydana gelmeyerek bu alanda yüzde 100 oranında başarı yakalandı.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; yaralamalı trafik kaza sayısında yüzde 31, yaralı sayısında yüzde 39 azalma meydana gelmiş, denetlenen araç sayısında yüzde 124 artış gerçekleşti.

Tedbirler boyunca; 20 bin 590 araç ve sürücüsü durdurularak trafik kontrolüne tabi tutulurken, ‘Yaşam İçin Kısa Bir Mola” sloganıyla oluşturulan Yaşam Tünelinde 590 araç sürücüsü ve 966 yolcu olmak üzere toplam bin 556 vatandaşa trafik kuralları hakkında kısa spot filmler izlettirilerek bilgilendirme çalışması yapıldı.

“Hız Yapma Can Yakma” projesi kapsamında 11 bin 225 araç sürücüsüne bilgilendirici broşürler dağıtılarak hız yapmamaları hususunda uyarılar yapıldı. 3 bin 314 araç sürücüsü ve yolcularına çeşitli ikramlarda bulunularak sürücülerin dinlenmeleri sağlandı. Trafik Ekiplerince bin 556 araç sürücüsüne emniyet kemeri, araç kullanırken cep telefonu kullanmama ve hız kuralları hakkında birebir eğitimler verildi. Ayrıca denetimler kapsamında Drone ile havadan kırmızı ışık denetimi yapıldığı belirtildi.

Vatandaşların bu bayram olduğu gibi sağlıklı ve mutlu nice bayramlar geçirebilmeleri adına bilgilendirme faaliyet ve denetimlerinin kararlılıkla devam edeceği ifade edildi. “KURALLARA UYMAK HAYAT KURTARIR”