Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Şampiyonu Oldular

Erzincan’ın ev sahipliği yaptığı 2018–2019 Eğitim Öğretim yılı Okul sporları Genç erkekler ve Genç Bayanlar Badminton Türkiye Şampiyonası kızlarda ve erkelerde oynanan final mücadeleleri ile sona erdi.

Erzincan’ın ev sahipliği yaptığı

Erzincan’ın ev sahipliği yaptığı 2018–2019 Eğitim Öğretim yılı Okul sporları Genç erkekler ve Genç Bayanlar Badminton Türkiye Şampiyonası kızlarda ve erkelerde oynanan final mücadeleleri ile sona erdi.

Erzincan’da 11-14 Nisan tarihleri arasında 18 Kız ve 18 Erkek takımı ile birlikte Kıbrıs’tan katılan birer takım ile birlikte 19 takımın mücadele ettiği 2018–2019 Eğitim Öğretim yılı Okul sporları Genç erkekler ve Genç Bayanlar Badminton Türkiye Şampiyonasında Kızlarda Erzincan Spor Lisesi Birinci olurken, erkeklerde Bursa ili şampiyonayı birinci olarak tamamladı ve Türkiye şampiyonu oldular..

Erzincan Merkez spor salonunda yapılan 2018–2019 Eğitim Öğretim yılı Okul sporları Genç erkekler ve Genç Bayanlar Badminton Türkiye Şampiyonası finallerini Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, ve kalabalık seyirci gurubu izledi.

Şampiyona sonrası düzenlenen madalya ve kupa töreninde konuşan Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu; “Erzincan İlimiz 2018–2019 Eğitim Öğretim yılı Okul sporları Genç erkekler ve Genç Bayanlar Badminton Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Daha önce de farklı branşlarda Türkiye Şampiyonalarına ev sahipliği yaptıklarını belirten Mumcu, Bugün burada Erzincan Spor Lisesi Kızlarda Türkiye Şampiyonu oldu, Erkeklerde de Türkiye ikincisi oldular. Erzincan’da artık herkes Badmintonun başkenti Erzincan’a hoş geldiniz konuşuluyor. Gerçekten Badminton Branşın da Erzincan Çok iyi, sadece Türkiye değil Avrupa ve Dünya dereceleri de getiriyorlar.

Bu başarılarından dolayı başta Antrenörlerimizi, sporcularımız, ailelerini, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü kutluyorum. Bu başarılar kolay elde edilmiyor. Bu başarılar büyük bir azim ve çalışmanın neticesin de kazanılıyor. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum dedi.

Daha sonra değerlendirme yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, farklı bir organizasyonun son gününde birlikte olduklarını belirterek; “Mutluyuz çünkü Erzincan’ımız Erzincan’ın Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yapması ve Tematik spor lisemizin Atletizm ve Badminton alanlarında Tematik spor lisesi olarak eğitimlerine devam ediyor. Burada sona eren Türkiye Şampiyonasında kızlarda spor lisemiz Türkiye şampiyonu, erkeklerde de Türkiye ikincisiyiz. Biliyorsunuz geçen hafta bir kızımız atletizm de yüksek atlama da Türkiye ikincisi ve olimpiyat oyunlarına katılacak bir sporcumuz. Burada bu başarıların elde edilmesinde emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu güzel organizasyona imza atan Gençlik ve Spor il Müdürümüze de ayrıca teşekkür ederim dedi.

Erzincan Lisesi Beden eğitimi öğretmeni ve Badminton milli takım Antrenörü Murat Sönmez; “Erzincan ilimizde yapılan bu şampiyona öncesinde uzun çalışmalar neticesinde bugün burada hem kızlarda hem de erkeklerde final oynama başarısı gösterdiklerini belirterek, Kızlarda Türkiye Şampiyonu erkeklerde ise Türkiye ikincisi olduklarını belirtti. Sönmez, çalışmalarının karşılığını aldıklarını ifade ederek, buradan bizlerden desteklerini esirgemeyen Erzincan Gençlik ve Spor İl müdürümüze, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürümüze, ailelerine ve sporcularıma çok teşekkür ediyorum dedi.

Seyir zevkinin çok yüksek olduğu ve bir birine çok yakın mücadelelerin sonucunda aldıkları başarılardan dolayı kendi sporcularını kutlarken diğer illerden gelen sporcularında Erzincan’dan çok güzel anılarla ayrıldıklarını belirtti.

Erzincan Spor Lisesi Öğrencisi ve Milli Takım oyuncularında Sare Ece Başakın iyi çalışarak hazırlandıkları bu turnuvadan özellikle kendi evimizde oynamaktan dolayı birinci olmayı hedeflediklerini ve bunu başardıklarını belirtti. Başakın, Bizlerin üzerinde en çok emeği olan Antrenörlerime ve diğer arkadaşlarıma teşekkür ederim dedi.

Erkeklerde Türkiye Şampiyonu olan Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Aynur Akgün; Guruplarda birinci olarak buraya geldiklerini belirterek, “elemelerde dahil hiçbir maç kaybetmeden finale geldiklerini ve Finalde ev sahibi Erzincan Spor Lisesini mağlup ederek 2018–2019 Eğitim Öğretim yılı Okul sporları Genç erkekler Badminton Türkiye Şampiyonu olduk dedi. Akgün Bu başarılardan dolayı tüm oyuncularımla gurur duyuyorum hepsi de iyi oyuncu ve milli takım oyuncularıdır dedi.

Erzincan’da 11–14 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen Okul Sporları Gençler Badminton Türkiye Şampiyonasında, Gaziantep, Şırnak, İstanbul, KKTC, Zonguldak, Ankara, Van, Batman, Trabzon, Aydın, Denizli, Adana, Erzincan, Manisa, Kahramanmaraş, Giresun, Malatya, Bursa, Muş, Hatay, Samsun, Antalya, Konya ve Eskişehir illerinden gelen 18 bayan 18 erkek toplam 36 takım mücadele etti..

Haber: Hasan Çakmak

Haberler