Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TYB’ de “Güncel Teknolojiler ve Yapay Zekâ” konulu söyleşi gerçekleştirildi

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan şubesi, teknoloji ve yapay zekâ alanındaki gelişmeleri masaya yatırmak üzere önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan

“Güncel Teknolojiler ve Yapay Zekâ” başlıklı söyleşi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Uzaktan Eğitim Koordinatörü Öğretim Gör. Serkan Şahin’in moderatörlüğünde gerçekleşti. Program sonrasında, TYB Erzincan Şubesindeki  “Yapay Zekâ” konulu programın haberini yapay zekâ yazdı.

Söyleşide, katılımcılara teknoloji dünyasının temel taşlarından başlayarak son trendlere kadar geniş bir yelpazede bilgi sunuldu. Ethernet ve İnternet gibi temel iletişim teknolojilerinden başlayarak, Web 1,0’dan Web 4,0’a kadar internetin evrimi, büyük veri kavramı ve bu verilerin yönetimi, sanallaştırma ve bulut bilişim gibi konular ele alındı.

Sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, dijital ikiz ve metaverse gibi yenilikçi kavramlar da söyleşide detaylıca incelendi. Bu teknolojilerin günlük hayata etkileri ve gelecekteki potansiyelleri üzerine katılımcılarla bilgi alışverişi yapıldı.

Sunumda en dikkat çeken konu yapay zeka ve onun farklı teknikleriyle modellerinin tartışılması oldu. Söyleşide yapay zeka modelleri arasında CHAT GPT, Copilt, Gemini, Gamma ve Sider gibi öncü sistemlerin özellikleri ve kullanım alanları ele alındı. Yapay zekanın günümüzde ve gelecekte ki rolü üzerine yapılan değerlendirmeler, katılımcıların teknolojinin sınırlarını ve potansiyelini daha iyi anlamalarını sağladı.

Program sonunda TYB Başkan Yardımcısı Lütfi Şimşek tarafından Öğretim Gör. Serkan Şahin’e teşekkür belgesi verildi.

Haberler