Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üretim 100 Tonu Aştı

Erzincan Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Yaşar Faruk Günay hafta içi gerçekleştirilen krom tank alım ihalesi ve süt dağıtım satış antlaşmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Erzincan Damızlık ve Sığır

Trabzon Kebir Süt ile 2019 Yılı için anlaşmasını yenileyen Erzincan Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Yaşar Faruk Günay, Kebir süt ile anlaşmamız üzerine günde en az 30 ton süt göndereceğiz. Çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Erzincan Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Yaşar Faruk Günay hafta içi gerçekleştirilen krom tank alım ihalesi ve süt dağıtım satış antlaşmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

SÜT HİJYENİNİ SAĞLADIK

Erzincan Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Yaşar Faruk Günay hafta içi gerçekleştirdikleri krom tank ihalesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “Birliğimizin Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı(KUDAKA) ya yapmış olduğu süt Hijyeni ile ilgili projemiz vardı. Projemiz kabul olduktan sonra bu hafta başı ihalesini yaptık. Burada ana yapacağımız iş araç üstü tanklarımız plastik idi, bunlar krom tank olacak. Bunların haricinde birliğimize bir adet süt toplama merkezimize 5 tonluk soğutma tankı alıyoruz. 12 adet süt toplayan aracımızın üzerine terazili ikişer tonluk krom tanklar ve 5 tonluk tank ile birlikte amacımız süt Hijyenini en iyi şekilde sağlamak.

Biliyorsunuz plastik tanklar zaten yasaklanmıştı bizlere birliğimize bir süre verilmişti, bizlerde projemizi yaparak bu açığımızı kapatmış olduk.  Bu tankların bizlere maliyet yaklaşık 350 Bin TL. Bu 350 Bin TL’nin 250 Bin TL’sini Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı(KUDAKA) karşılayacak kalan kısmı da birliğimiz karşılayacak.

2018 YILINDA 22 Bin 500 TON SÜT PAZARLADIK

Her sene olduğu gibi birliğimiz sütlerimiz yoğun olduğu için KEBİR ile 2019 yılı antlaşmamızı başta başı itibariyle yeniledik. Buraya günlük 30 Tondan az olmamak kaydıyla KEBİR ’e süt vereceğiz. KEBİR ile birlikte diğer firmalarla da olan antlaşmalarımızı yapacağız. Biz Erzincan İli olarak süt noktasında kapasitesi yüksek bir iliz. Toplam süt miktarımız günlük 100 Ton ve üzerine çıkıyor.

Sadece 2018 yılı içinde il dışına sattığımız süt yılsonu itibariyle 22,5 Milyon Litre yani 22 Bin 500 Ton, bu da yaklaşık 45 Milyon TL gibi bir rakam tekâmül ediyor. Bizler birlik olarak bu 45 Milyon TL’yi Erzincan piyasasına, Erzincan çiftçimize dışarıdan getirerek dağıttık. Bu konuda elimizden geldiği kadar çiftçimizin ürettiği ürünleri pazarlayarak satmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haber: Hasan Çakmak

Haberler