Eğitim çalışmasında bağda kış budaması ve kış ilaçlaması, toprak analizi, toprak örneği alma, toprak işleme, gübreleme, çubuklar üzerinde görülen bağ hastalıklarının tanımı ve mücadelesi konularında üreticilere bilgiler verilmiştir. Budama atıkları ve önceki yıldan asma üzerinde kalmış ya da yere dökülmüş yaprak, salkım sapı, tane sapı ve tane gibi atıkların hastalıkların ertesi yıla intikalinde önemli oldukları vurgulandı.
Budama atıklarının ve önceki yıldan kalan atıkların toplanıp toprağa derine gömülmesi ya da yakılması şeklinde imha edilmesinin önemi vurgulandı. Eğitim çalışmalarına üzüm yetiştiriciliği yapılan bölgelerde sezon boyunca devam edileceği belirtildi.
Budama eğitiminde konuşan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin; “Erzincan’ın bölgede önemli bir meyvecilik bölgesi olduğunu vurgulayarak, teknik anlamda bu işin yapılması için çiftçilerin eğitimine büyük önem verdiklerini söyledi.” Budamanın meyvecilik sektöründe uygulanan en önemli işlerin başında geldiğini kaydeden Şahin, verim ve kalitenin artırılmasının ilk şartının uygun zamanda doğru yapılacak budama olduğunu söyledi.
Budama eğitim ve uygulamalarının çok yararlı geçtiğini belirten üreticiler verilen eğitimlerden dolayı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü elamanlarına teşekkür etmeyi ihmal etmediler.