Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

VKS üzerinden “Deprem Tatbikat Koordinasyon Toplantısı” düzenlendi

AFAD Başkanı-Vali Okay Memiş başkanlığında, Erzincan valisi Hamza Aydoğdu ve senaryo gereği Bingöl Karlıova merkezli meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki depremden etkilenen diğer 6 İl Valilerinin katılımıyla, VKS üzerinden “Deprem Tatbikat Koordinasyon Toplantısı” düzenlendi.

AFAD Başkanı-Vali Okay Memiş

Erzincan İl AFAD Müdürlüğü toplantı salonunda VKS üzerinden gerçekleştirilen toplantıya; Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, İl AFAD Müdürü Cengiz Çavuş ve 23 çalışma grubunun yetkilileri katıldı.

VKS üzerinden gerçekleştirilen ve 7 il valisinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan AFAD Başkanı-Vali Okay Memiş, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu belirterek veri paylaşımı yaptı.

Dün itibariyle başlatılan ve 24 saat süren “Bingöl Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı” çevre illerde olduğu gibi Erzincan’da da 147 personel ve 15 araçla “Saha Tatbikatı” gerçekleştirildi. Senaryo gereği Bingöl merkez üssü Karlıova ilçesinde 7,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Senaryo gereği meydana gelen depremde çevre 7 il ve Erzincan’ın Tercan ilçesi depremden etkilendi.

Ardından Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu burada yaptığı açıklamada, “AFAD Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Erzincan her şeyi ile kendine göre stratejik bir eylem planı var ama bu anlamda Erzincan iki tane büyük deprem yaşamış bir il. Bunun için bizim hızlı bir şekilde depreme hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bakın Japonya’da deprem olduğunda bilim adamları diyor ki ‘binalara girin ve kendinizi orada muhafaza edin.’ Ne zaman bizde binalara girin kendinizi orada muhafaza edin konumuna gelirsek herhalde bu anlamda çok başarılı oluruz diye düşünüyorum. Bunun için AFAD Müdürlüğümüz tahliye yerleri, toplanma yerleri bunları dijital olarak her vatandaşımızda olması için ekip olarak ellerinden gelen bütün gayreti gösteriyorlar. Biz bunları da sistemimize yüklediğimiz zaman olası bir depremde inşallah hiç can kaybı olmadan bunun gayret ve çabası içerisinde olacağız.” dedi.

Erzincan İl AFAD Müdürlüğü toplantı salonunda VKS üzerinden gerçekleştirilen toplantıya; Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, Erzincan İl Emniyet Müdürü Zafer Baybaba, Jandarma Kıdemli Albay Veysel Yanık, Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cengiz Çavuş ve ilgili birimlerden oluşan kurum, kuruluş ve STK temsilcileri katıldı.

Haberler