Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yargıtay’dan işçi için emsal gecikmeli maaş kararı

Maaşı 20 günden fazla geciken işçi fesih konusunda Yargıtay tarafından haklı sayıldı. Yargıtay 9’uncu Hukuk Dairesi emsal bir karara imza attı.

Maaşı 20 günden fazla

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, maaşı 20 günden fazla geciken bir işçinin iş sözleşmesini haklı nedenle feshettiğine ve kıdem tazminatına hak kazandığına karar verdi. Bu karar, maaş gecikmeleriyle ilgili önemli bir emsal teşkil ediyor.

Ankara’da bir şirkette proje yöneticisi olarak çalışan işçi, 2019 yılında maaşının 20 günden fazla gecikmesini gerekçe göstererek işten ayrıldı ve iş sözleşmesini haklı nedenle feshetti. İşçi, kıdem tazminatı, yıllık izin ücreti ve fazla çalışma ücreti alacaklarını talep ederek dava açtı. İlk derece mahkemesi, nisan ayı ücretinin 28 Mayıs 2019’da ödendiğini, bu nedenle işçinin kıdem tazminatına hak kazandığını belirtti.

Davalı işveren, ücretin sadece bir kereye mahsus olarak geciktiğini ve bu durumun haklı fesih sebebi sayılamayacağını savundu. Ancak Bölge Adliye Mahkemesi, ilk derece mahkemesinin kararını onayarak işverenin istinaf başvurusunu reddetti. İşveren kararı temyiz etti, ancak Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, ücretin bir kereye mahsus bile gecikmesinin haklı fesih sebebi sayılabileceğine hükmederek kararı onadı.

Haberler