Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yarım asırlık gelenek dostluk turnuvasının 46’ncı şampiyonu Karadağ spor oldu

İstanbul Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 46’ncısı düzenlenen Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası’nın şampiyonu Karadağ köyü oldu.

İstanbul Kemahlılar Sosyal Kültür

Bu yıl 46’ncısı düzenlenen Kemah Köyleri Dostluk Turnuvasına 19 köy katıldı. 11 Mayısta İstanbul’da oynanan Cevizli köyü spor ile Kömür Köyü arasında oynanan maçla başlayan turnuva Karadağ Köyü spor, Koçkar köyü spor arasında oynanan final maçı ile tamamlandı.

Erzincan 13 Şubat Şehir Stadyumunda oynanan ve normal süresi ile uzatma dakikaları 0-0 sona eren mücadelede penaltı atışlarında Koçkar köyü spora 3-1 üstünlük sağlayan Karadağ köyü spor 46’nci Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası’nın şampiyonu olarak kupasını aldı.

Yarım asırlık gelenek dostluk turnuvasının 46’ncı şampiyonu Karadağ spor oldu

Erzincan 13 Şubat Şehir Stadyumunda oynanan final mücadelesine CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Kemah Kaymakamı Ökkeş Safa Türkoğlu, Kemah Belediye başkanı Cevdet Bayram, Gençlik ve Spor İl müdürü Volkan Burak Mumcu, İstanbul Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu başkanı Hüseyin Çakmaktaş, yönetim kurulu üyeleri ve Kemahlılar katıldı.

Yarım asırlık gelenek dostluk turnuvasının 46’ncı şampiyonu Karadağ spor oldu

Yarım asırdır geleneği sürdürülen dostluk turnuvası aynı zamanda yarım asırdır devam etmesi ile Türkiye’de bir ilk durumunda. Bu yıl Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun talebi doğrultusunda final Kemah İlçesinde değil Erzincan merkezde oynandı.

Yarım asırlık gelenek dostluk turnuvasının 46’ncı şampiyonu Karadağ spor oldu

40’ar dakika oynanan ve her iki takımında müthiş mücadele verdiği maçta gol sesi çıkmadı. 10’ar dakikalık uzatmada da gol sesi çıkmayınca şampiyonu penaltı atışları belirledi. Koçkar köyü spor 5 penaltıdan sadece ikisini değerlendirirken Karadağ köyü spor 4 penaltıyı gole çevirince 46’nci Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası’nın şampiyonu Karadağ köyü oldu.

Maç sonrası büyük coşku yaşayan Karadağ Köyü spor futbolcu ve yöneticileri şampiyonluk kupası ve madalyalarını Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu adına Kemah Kaymakamı Ökkeş Safa Türkoğlu ve Gençlik Spor il Müdürü Volkan Burak Mumcu’nun elinden aldılar.

Maç sonrası düzenlenen törende İstanbul Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetimi turnuvaya destek veren sponsor ve kurumlara plaket takdiminde bulundular.

Yarım asırdır sürdürülen geleneği devam ettiren ve Final Maçını Erzincan’da oynayarak büyük coşku yaşatan İstanbul Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu başkanı Hüseyin Çakmaktaş, Turnuva başkanı Zeynep Hançar, başkan yardımcıları Aziz Kondur, Zühtü Özbek, Şenel Kartal ve genel sekreter Yasin Atiktürk’ e Kemah kaymakamı Ökkeş Safa Türkoğlu teşekkür etti.. Turnuva günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yarım asırlık gelenek dostluk turnuvasının 46’ncı şampiyonu Karadağ spor oldu

Haberler